Gazete Vatan Logo

Sakıp Sabancı Müzesi Kofi Annan’ı ağırladı

BİRLEŞMİŞ Milletler Eski Genel Sekreteri Kofi Annan ve eşi Nane Maria Annan, S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’ni ziyaret etti. Annan çifti, Atlı Köşk’teki Sakıp Sabancı Hat Koleksiyonu Sergisi’ni Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı Güler Sabancı ile birlikte gezdi.

Kofi Annan ve eşi Nane Maria Annan, müzedeki hat eserlerini büyük bir beğeni ile inceledi. Sergi gezisinin ardından Güler Sabancı, Kofi Annan’a Sabancı Vakfı tarafından 5 yıl önce başlatılarak, Birleşmiş Milletler ve Sabancı Vakfı tarafından birlikte yürütülen “Kadınların ve Kız Çocuklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı” hakkında bilgi verdi.

Annan müzenin anı defterine, Sakıp Sabancı Müzesi’ni ve hat koleksiyonunu gezmekten büyük keyif aldığını belirterek, serginin arkasındaki ilham veren insani vurgunun çok kuvvetli olduğunu yazdı. Güler Sabancı, müzeden ayrılırken Annan çiftine Sakıp Sabancı Hat Koleksiyonu ile yakın zaman önce tamamlanan Ağa Han Müzesi Hazineleri Sergisi’nin kataloglarını hediye etti. Sabancı Müzesi, açılışından bu yana ABD’nin ilk kadın dışişleri bakanı Madeleine Albright, Rusya Federasyonu Eski Başbakanı Yevgeni Primakov, televizyoncu Martha Stewart, Amerikalı yazar Gore Vidal, mimar Zaha Hadid, yazar ve film yapımcısı Hanif Kureishi gibi birçok ünlü ismi ağırladı.

Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan ve eşi Nane Maria Annan, Atlı Köşk’teki Sakıp Sabancı Hat Koleksiyonu Sergisi’ni Güler Sabancı ile birlikte gezdi

Haberin Devamı