Gazete Vatan Logo

Sakıp Ağa'nın rüyası gerçek oluyor!

'Sakıp Bey bu yatırımı hep isterdi, rüyasıydı'


300 milyon $’a gerçek oluyor

Brisa’nın ikinci fabrikasını Aksaray’da 300 milyon dolarlık yatırımla açacağını açıklayan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Sakıp Bey bu yatırımı hep isterdi, rüyasıydı” dedi.

Sabancı Holding ve Japon Bridgestone’un ortaklığıyla kurulan Brisa, 25’inci yılında ikinci fabrika yatırımını açıkladı. Türkiye’nin lastik pazar lideri, Avrupa’nın yedinci en büyük üreticisi olan Brisa, İzmit’ten sonra Aksaray’a 300 milyon dolarlık yatırımla yeni bir fabrika yatırımı için düğmeye bastı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Bridgestone Corporation Yönetim Kurulu Üyesi Kazuhisa Nishigai’nin katıldığı toplantıda planlarını açıklayan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı şöyle konuştu: “İkinci fabrikamız Aksaray’da üretime başlayacak. Bugün bu yatırımın startını veriyoruz. Bu yatırım rahmetli Sakıp Bey’in rüyasıydı. Hep ‘Bir fabrika daha yapalım’ derdi.”

Japonlarla ilk ortaklık

Brisa’nın 25 yıldan bu yana istikrarlı şekilde büyüdüğünü belirten Güler Sabancı, “Sabancı Topluluğu olarak bu ülkeye, bu ülke insanına olan büyük inancımızla konularının en iyileri olan uluslararası firmaları Türkiye’ye getirmeyi misyon edindik. Elbette, bu çok kolay olmadı. Ancak o günlerde harcadığımız çaba, verdiğimiz emekler, bugünkü başarının temelini oluşturdu” diye konuştu.

Sabancı Holding ile işbirliğinin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Kazuhisa Nishigai de, “Bizim için, en önemli köşe taşlarından bir tanesi, 25 yıl önce Türkiye ve Japonya arasındaki ilk iş girişim olan Brisa’nın kuruluşuydu. Sabancı Holding ile ortaklığımızı daha da güçlü hale getirecek olan, Aksaray şehrinde kurulacak yeni fabrikanın da, büyüme ve ilerlememize liderlik edeceğine inanıyoruz” dedi.

4.2 MİLYON LASTİK ÜRETECEK

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Aksaray’daki fabrika yatırımının 2018’de tamamlanacağını söyledi.

“Giderek artan lastik talebini karşılamak amacıyla, yıllık 10 milyon adet üretim kapasitesine sahip olan İzmit’teki üretim tesislerimize ek olarak, yaklaşık 300 milyon dolar yatırımla ikinci fabrikamızı Aksaray İli Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağız” diyen Bayman, binek ve hafif ticari araç lastiği üretilecek olan fabrikanın yıllık üretim kapasitesinin 4.2 milyon adet olacağını açıkladı.

1 milyon 100 bin metrekarelik dev bir arazi üzerine kurulacak fabrikaya talebe bağlı olarak kapasiteyi artıracak ek yatırım da yapılabilecek.

Haberin Devamı