Gazete Vatan Logo

Sakıp Ağa için sevgi seli

Ölümünün birinci yılında sevenleri, onun isteğini yerine getirdi ve Sakıp Sabancı dün dualarla anıldı. Dün İstanbul, Ankara ve İzmit'te camilerde okutulan mevlitlerin ardından iş, sanat ve medya dünyasından 600'ü aşkın dostu Sakıp Sabancı için Sabancı Center'da toplandı

Sakıp Sabancı'yı arana törenleri, dün akşam Sabancı Center'da bir sevgi seline dönüştü. Sabancı'nın doğumgünü olan 7 Nisan'da başlayan anma törenleri dün akşam Sabancı Center'da düzenlenen toplantı ile sona erdi. Toplantıya iş, politika ve sanat dünyasından Sakıp Ağa'nın birçok dostu katıldı. 1 yıl önce 10 Nisan'da kaybettiğimiz Sakıp Ağa için dün İstanbul'da Emirgan, Beylerbeyi, Sultanahmet ve Fatih Camii'lerinde, Ankara Kocatepe Camii'nde, Kayseri'de Merkez Camii'nde ve İzmit'de Merkez Camii'nde öğle namazını müteakiben mevlit okutuldu. Sabancı Center'da akşam 19.00'da başlayan tören öncesi Celal Metin konukları kapıda karşıladı. Sabancı ailesinin tüm fertlerinin bulunduğu törene 600'ü aşkın konuk katıldı. Önce Mehmet Ali Birand'ın hazırladığı ve Sakıp Sabancı'ını kendi sesinden bölümler halinde hayatini anlattığı bir belgesel izlettirildi. Daha sonra okutulan mevlitin ardından katılımcılara yemek verildi. Sakıp Sabancı'nın korumasının annesine kadar tüm sevenlerinin bulunduğu törene katılan isimlerden bir bölümü şöyle:

* Rahmi Koç
* Bülend Eczaabaşı
* Erol Aksoy
* Heves Ekinci
* Yüksel Mermer
* Buket Taşdelen
* Erdoğan Demirören
* Zafer Civelek
* Faruk Bilen
* Rafi Portakal
* Ceylan Pirinççioğlu
* Nusret Arsel
* Zafer Mutlu ve eşi Nükhet Mutlu
* Erol Evgin ve eşi
* Mustafa Süzer, oğlu Baran Süzer ve eşi
* Aclan Acar
* Aydın Doğan ve eşi
* Uğur Dündar
* Ümit ve Cem Boyner
* Gülriz Sururi
* Faruk Süren ve eşi Hatice Süren
* Halis Toprak ve eşi
* Jan Nahum
* İbrahim Bodur
* Eray Kapıaoğlu
* Zeynel Abidin Erdem
* Rona Yırcalı
* Gündüz Gedikoğlu
* Sönmez Köksal
* Asaf Savaş Akad
* Nilüfer Göle
* Osman ve Zeynep Çarmıklı
* Orhan Gencebay ve eşi
* Erhan Tapan
* Ali Kibar ve eşi
* Ahmet Tiker
* Halis Komili
* İzzet Günay
* Kahraman Sadıkoğlu
* Nihat Boytüzün
* Semahat Arsel
* Erdoğan-Tülin Demirören
* İbrahim Kefeli
* Cem Duna
* Nevzat Ayaz
* Türkan Saylan
* Nazire Dedeman
* Emine Kamışlı
* Gencay Gürün
* Arzuhan Yalçındağ
* Sedat Aloğlu.

Sabancı mezar başında dualarla anıldı
Sakıp Sabancı, Zincirlikuyu'daki mezarı başında dualarla anıldı. Sabancı için Zincirlikuyu Mezarlığı'nda düzenlenen törene, Sabancı Ailesi'nin tamamı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, işadamı Mustafa Bayraktar, Beylerbeyi, Sabancı ve Sabancı Kız Lisesi öğrencileri katıldı.

Belgesel CD halinde tüm konuklara dağıtıldı
Dünkü törende de gösterilen ve katılımcıları gözyaşlarına boğan Sabancı Belgeseli'nin CD'ye çekilmiş bir kopyası tüm konuklara dağıtıldı. Konuklara ayrıca Sakıp Sabana'nın hayatını anlatan bir de kitapçık hediye edildi. Kitabın ilk sayfasında Sabancı'nın şu sözleri yer aldı: "Kızarım biri bana sadece zengin derse, ben sosyal kişiliğimle ve gönül zenginliğimle mutluyum."

Metin Sabancı da getirildi
Sakıp Sabancı'nın oğlu Metin Sabancı da Sabancı Center'daki anma törenlerine getirildi. Sakıp Ağa, en büyük üzüntüsü olan oğlunun hastalığı ile ilgili olarak: 'Bu kadar servetim, araba fabrikam var ama oğluma anahtarını verip kullan diyemiyorum. Bu da beni öyle etkiliyor ki...' demişti.

Mevlit şekerleri Divan'dan
Sabancı Center'daki mevlite katılanlara dağıtılan karton kutulu mevlit şekerinin Divan'dan olduğu dikkat çekti. Katılımcılara ayrıca kutu içinde de mevlit şekeri dağıtıldı.

Haberin Devamı