Gazete Vatan Logo

Sakın torpil aramayın!

KPSS puanlarına göre 16 bin kişi işe alınacak. Başvurular 4 Temmuz mesai bitimi sona eriyor. Tercih yaparken nelere dikkat etmeli! YENİ



KPSS tercihini yaparken sakın torpil aramayın

Uzman Erdal Aydın'dan memur adaylarına önemli ipuçları.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yerleştirme başvuruları devam ediyor ve adaylar tercih heyecanı yaşıyor. KPSS puanlarına göre yaklaşık 16 bin kişi işe alınacak. Başvurular 4 Temmuz mesai bitiminde sona eriyor. Tercih yaparken nelere dikkat etmeli? Akıllı tercih yapmanın yolları neler? İşte bu kritik süreçte yazarımız Erdal Aydın, tercih yapacak adaylara altın öğütler veriyor.

* ÖSYM tarafından kaç adet kadro ve sözleşmeli pozisyona yerleştirme yapılacaktır?
ÖSYM tarafından 15.861 adet kadro ve sözleşmeli pozisyona yerleştirme yapılacak.

* Yapılan yerleştirmede torpil var mıdır?
Yerleştirme ÖSYM tarafından yapıldığı için kesinlikle torpil bulunmamaktadır. Adaylar, boşu boşuna torpil aramasın.

* Başvurular ne zamana kadar devam edecek?
KPSS2007/5 tercih kılavuzuna göre yapılacak yerleştirme için adaylar, 28 Haziran- 4 Temmuz 2007 tarihleri arasında tercihlerini, aynı tarihlerde ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanacak olan kılavuzda yer alan kurallara göre internet üzerinden kendileri yapabilecekler.

* Yerleştirmeye kimler başvurabilir?
ÖSYM kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve sözleşmeli pozisyonlarından tercih yapabilmek için 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılmış olan 2004-KPSS, 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılmış olan 2006-KPSS/1 veya 17 Eylül 2006 tarihinde yapılmış olan 2006-KPSS/2'ye girilmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanının alınmış olması gerekir. KPSS-2007/5 tercih kılavuzunda yer alan kadro ve sözleşmeli pozisyonlara lisans mezunları KPSSP3; ön lisans mezunları KPSSP93; ortaöğretim mezunları KPSSP4 puanı ile başvurabilecekler.

Haberin Devamı