Gazete Vatan Logo

Sakin şehir Mandalina Şenliği'ne hazır

20 Kasım Pazar günü Seferihisar’daki Mandalina Şenliği öncesi ilçede büyük heyecan var.

Sakin şehir Mandalina Şenliği'ne hazır

Türkiye’nin en kaliteli mandalinası olan satsumanın yetiştiği yer olan Seferihisar’da, 20 Kasım Pazar günü 17.Mandalina Şenliği düzenlenecek. Birbirinden renkli etkinliklerin yer alacağı şenlikte ünlü sanatçı Fettah Can da konser verecek.

Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Mandalina Şenliği, Saat 14.00’te İlçe Merkezi Şehitler Çeşmesi önünden kortej yürüyüşüyle başlayacak. Birçok vatandaş, dernek, sivil toplum kuruluşu bir araya gelecek ve Seferihisar Belediyesi Bandosu eşliğinde renkli görüntülerle şenlik alanına gelecek. Sunuculuğunu Volkan Severcan’ın yapacağı Mandalina Şenliği, Kapalı Pazaryerinde gerçekleşecek. Şenlikte, “En İyi Mandalina Yetiştiricisi”, “Mandalina Kral ve Kraliçesi”, “En İyi Mandalinalı Yiyecek”, “En Yavaş Bisiklet Sürme”, “En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarımı” gibi yarışmalar düzenlenecek ve Türk Pop Müziği’nin ünlü ismi Fettah Can sahneye çıkacak.

FESTİVALİN SAHİBİ ÇOCUKLAR

Mandalina Şenliği’nin bu yıl Dünya Çocuk Hakları günüyle aynı güne denk gelmesi nedeniyle birlikte kutlanacak. Dünyadaki tek Çocuk Belediyesi’ne sahip olan Seferihisar Belediyesi, düzenlenen yarışmalarda ödülleri çocuklara verdirecek ve çocuklar için birçok aktivite düzenlenecek.

Haberin Devamı

JÜRİ 65 ADAYI 20’YE DÜŞÜRÜRKEN ZORLANDI

Yine en çok merakla beklenen Mandalina Kral ve Kraliçesi yarışması büyük heyecana sahne olacak. Seferihisar Belediyesi ve Rönesans Ajans işbirliğiyle hazırlanan kral-kraliçe yarışmasına 65 adayın başvurması nedeniyle yarışmaya katılacak kral ve kraliçe adayları ön elemeyle belirlendi. Yarışma jürisinde sanat ve moda dünyasından ünlü isimler yer alacak. Önümüzdeki bir yıl boyunca mandalina yüzü olacak kral ve kraliçe yarışması yine heyecanla bekleniyor.

SOYER; SEFERİHİSAR’DA BULUŞALIM

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Mandalina Şenliği çok ses getiren, hem üreticimize katkı sağlayan hem de vatandaşlarımız için keyifli bir şenlik haline geldi. Her yıl şenliğimize Türkiye’nin dört bir yanından yurttaşlarımız geliyor. Yılda bir kez yaptığımız bu etkinliğimizde yine keyifli bir gün geçireceğiz. Turuncu bayramımız yine çok eğlenceli geçecek. Herkesi bol bol mandalina yemek, eğlenceli bir Pazar günü ve yaşadığımız zor günlerde biraz olsun sıkıntılardan uzaklaşmak için 20 Kasım Pazar günü Seferihisar’a davet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı