Gazete Vatan Logo

Sakarya'da 2 öğretmen, 1 yüzbaşı ve 1 akademisyen tutuklandı

Sakarya'da FETÖ soruşturması kapsamında 2 öğretmen, 1 yüzbaşı ve 1 akademisyen tutuklandı, 10 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı

Sakarya'da 2 öğretmen, 1 yüzbaşı ve 1 akademisyen tutuklandı

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 4 şüpheli tutuklandı, 10 kişi ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 14 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden SAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Teoman Erdem, Yüzbaşı İsmail Şenyüz, öğretmenler Hüseyin Korkmazer ve İsa Şen çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Memur E.Ç, A.B, A.E, İ.Ş, imam Ö.E, T.E, müezzin A.C.K, öğretmen Z.T. ve siviller L.Y, A.A. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, Şenyüz'ün daha önce "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla gözaltına alındığı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.