Gazete Vatan Logo

Sakar sokak!

Beşiktaş Gayrettepe’deki 20 metrelik Kırlangıç Sokak’ta trafik tek yönden çift yöne çevrildikten sonra kazasız gün geçmemeye başladı

Sakar sokak!

Beşiktaş Gayrettepe’de yeni trafik düzenlemesinden dolayı fıkralara konu olacak durum yaşanıyor. Daracık sokakta trafiğin tek yönden çift yöne açılmasından sonra sürücüler, iki inatçı keçi masalındaki gibi sürekli kafa kafaya çarpışmaya başladı. Park eden araçlar da bu keşmekeşe eklenince araçlar arasında küçüklü büyüklü sürtünmeli kazasız gün geçmemeye başladı.

Tartışmalardan ve kazalardan bıkan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde durumu protesto etmeye hazırlanan çevre sakinleri tek yön olduğu günlerde trafiğin son derece normal olduğu sokakta, tüm karışıklığın çift yön uygulamasından sonra başladığını ifade ediyor. Belediyeye defalarca eski sisteme dönülmesi ve tek yönlü trafik için müracaat ettiklerini belirten çevre sakinleri, konunun bilirkişilerce gözlemlenmesini ve acil bir karar alınmasını bekliyorlar. Söz konusu kararın Beşiktaş Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında kaldığı her iki tarafın topu diğerine attığı da vurgulanıyor.

Vatandaş ne diyor?

Protestoya hazırlanan çevre sakinlerinin görüşleri ise şöyle: Aşırı araçtan dolayı şehir trafiği zaten bizi bezdiriyor. Ancak çok basit bir çözümü olan bazı kararların alınmadığını ve zorluklara yenilerinin eklendiğini görmek en kötüsü. Sürücüler zaten gün içinde trafikten çıldırma noktasına geldiği için tahammülsüz. Bu daracık sokakta çift yön uygulaması başladığından bu yana iki inatçı keçi gibi kafa kafaya gelen sürücüler sürekli atışıyor. Artık araçlarda ateşli silah dahil her şey taşınıyor. Bu küçük sürtüşmelerden daha büyük kavgaların çıkmasından endişe ediyoruz. Sonuçta burası meskun mahal ve oturanlar var. Camda, balkonda insanlar var. Sokakta çocuklar olabiliyor. Bu haliyle her türlü kazaya davetiye çıkaran bir durumla karşı karşıyayız. Çözümü basit, bu karardan acilen geri dönülmesini bekliyoruz

Haberin Devamı

‘Biz başvurduk ama...’

Trafiğin iyice içinden çıkılmaz bir hal aldığı Gayrettepe’deki Kırlangıç Sokakla ilgili kararın ÎBB yetkisinde olduğunu açıklayan Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, sokağın eskisi gibi çift yön olması için ÎBB’ye yaptıkları başvuruların cevapsız kaldığını iddia ediyor.

Haberin Devamı