Gazete Vatan Logo

Şaka gibi çağrıya Türkiye'den ilk tepki

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis'in şaka gibi çağrısına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'tan cevap geldi. Bakan Albayrak, "Tek taraflı sondaj yapılırsa Türkiye olarak buna izin vermeyiz" dedi.

Şaka gibi çağrıya Türkiye'den ilk tepki

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, ada açıklarında doğalgaz arama faaliyetlerinin Türkiye tarafından engellendiğini savunarak ilginç bir çağrıda bulundu. Anastasiadis Türkiye'nin engellemeleri durdurması halinde Kıbrıs müzakerelerine yeniden başlamak istediğini ileri sürdü.

"BUNA İZİN VERMEYİZ"

Anastasiadis'in bu sözlerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 1. Türkiye Enerji ve Maden Forumu'nda cevap verdi.

Doğu Akdeniz'in önemine vurgu yapan Bakan Albayrak, "Türkiye'nin son 15 yıldır yaptığı Kuzey Kıbrıs özelinde, yapıcı bir siyasetle Güney Kıbrıs'ın ABD'ye alınması süreci ile oldu bittiye dayalı. Tek taraflı siyaset ile sadece adayı değil kara sularında da aldı başını gitti. Türkiye, daha etkili bir ülke. Geçtiğimiz hafta yaşananlarda bir süreç, Türkiye tavrını masaya koymuştur. Akıllıca bir çözüm üretilmediği sürece etkili olmak zorundayız. Tek taraflı sondaj yapılırsa Türkiye olarak buna izin vermeyiz. Türkiye olarak biz diyoruz ki "İşbirliklerimizi artırmamız lazım" dedi.

Haberin Devamı