Gazete Vatan Logo

Sahura ne zaman kalkılacak? 2018 Ramazan Bayramı ne zaman?

Sahura ne zaman kalkılacak? 2018 Ramazan Bayramı ne zaman? Sorularının merak edilen yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. 2018 yılının Ramazan ayına ve ilk Ramazan orucuna sayılı günler kaldı. Müslüman alemi için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Sahura ne zaman kalkılacak? 2018 Ramazan Bayramı ne zaman?

İslam alemi için önemi büyük olan Ramazan ayı için sayılı günler kaldı. Müslümanların 1 ay boyunca oruç tuttukları Ramazan ayı ile ilgili tüm bilgileri derledik. 2018 Ramazan Bayramı'nın hangi tarihe denk geldiğini de haberimizde bulabilirsiniz.

2018 RAMAZAN BAŞLANGICI HANGİ GÜN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre Ramazan ayı 15 Mayıs akşamı kılınacak teravih namazı ile başlayacak. Oruç ibadetini gerçekleştirmek isteyen Müslümanlar, 15 Mayıs'ı 16 Mayıs'ı bağlayan gece ilk sahurlarını yapacak ve 16 Mayıs'ta akşam ezanı ile birlikte oruçlarını açacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

15 Haziran 2018 Cuma günü Ramazan Bayramı 1. günü.

16 Haziran 2018 Cumartesi günü Ramazan Bayramı 2. günü.

17 Haziran 2018 Pazar günü Ramazan Bayramı 3. günü.

RAMAZAN AYI'NIN ÖNEMİ

Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.

Haberin Devamı