Gazete Vatan Logo

Sahte votkacılar yine sahnede!

Bu sefer Büyükçekmece de ortaya çıktılar

Büyükçekmece’de geçen hafta yapılan sahte içki operasyonunda gözaltına alınan Hüseyin Hoca, Rıdvan Akdeniz ve Okan Akkuyu isimli şahısların 5 Rus turistin sahte içki nedeniyle öldüğü konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli olarak yargılandıkları ortaya çıktı.

Bodrum’da 26 Mayıs 2011 tarihinde çıktıkları yat gezisinde zehirlenen Rus rehberler Maria Shalyapina (28), Zalyaeva Auilia (20), Alexandr Zhbckov (23), Marina Sevelyova (28) ile Victoria Nikolaeva (22) hayatını kaybetmişti. Yapılan soruşturmada Rus vatandaşlarının ölümlerine sahte içkinin neden olduğu tespit edilmişti. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak tutuksuz yargılanan kaçak içki imalatçıları bu sefer Büyükçekmece de ortaya çıktı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen hafta Büyükçekmece’de gerçekleştirdiği operasyonun ayrıntıları netleşmeye başladı. Sahte içki imal edilen bir villaya baskın düzenleyen polis ekipleri piyasa değeri 100 milyon lira olan şişeler dolusu sahte ürün ele geçirdi. Polis kaynakları sahte içki operasyonunda basılan imalathanenin son beş yıl içerisinde tespit edilen en büyük imalathane ve depo olduğunu ifade ediyor. Baskında insan sağlığını hiçe sayan sahte içki imalatçılarının orijinal bandrollerle sahte içki ürettikleri tespit edilirken, villadaki bütün ürünlere el konuldu. Yapılan soruşturmada piyasaya sürülen içkilerin hedefinin ise yine turistler olduğu ortaya çıktı.

Koku duyulmasın diye bahçeli villa

Sahte içki üreticilerinin imalathanelerinin ve depolarının Kumburgaz’da büyük bahçeleri olan villalardan özellikle seçtikleri de tespit edildi. İnsan sağlığını hiçe sayan sahtekârların sahte içki kokusunun duyulmaması için büyük bahçeli ve diğer yerleşim alanlarından uzak olan yerleri seçtikleri belirlendi. Yapılan operasyonda C.U.’nun imalathane sorumlusu Hüseyin Hoca’nın ise dağıtım sorumlusu oldukları tespit edildi.

Operasyonda sahte içki imalatı yapılan 2 imalathaneye ve bunların depolandığı 3 depo baskın yapıldı, satışa hazır 7800 şişe içki, 1700 litre içki karışımı, sahte Bulgar ve Türk bandrolleri, boş içki şişeleri ve sahte içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Polis tarafından gözaltına alınan 12 kişiden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bodrum’daki davada 8 kişi yargılanıyor

Halen Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürev davada, 5 Rus rehberin ölümüne neden olmak suçundan, 7’si tutuklu 8 kişi yargılanıyor. Olayın gerçekleştiği Orkan Denizciliğe ait teknede çalışan Seyithan Siyi adlı barmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sahte Mister Burdon viskilerinin satıcılarından olduğu belirtilen İlker Atacan, içkileri satan Naz İçeçek şirketinden Sakıp Demirkol, Tolga Depeharman, Ender Salman, Orkan Denizcilik ortakları Fatih ve Önder Kabakçı ile gemi çalışanı Serkan Sakallı tutuklu olarak yargılanıyor. Davanın İstanbul’a kadar uzaması ise sahte içkileri sattığı iddia edilen Naz İçecek Şirketi’nin çalışanlarından birisinin Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na bir ihbar mektubu göndermesiyle ortaya çıktı. İhbarcı içkileri ‘Yakup Kuşçu’ sahte isimli bir kişiden temin ettiğini belirterek, bu kişilerin Rıdvan Akdeniz ve Hüseyin Hoca adlı kişiler olduğunu açıkladı. İhbar mektubunda bu kişilerin MNG Gıda adlı İstanbul Bağcılar’daki İstoç iş merkezindeki 44 no, 48 ada şeklindeki adreslerini de savcılığa iletti. Savcılık da ihbarı İstanbul Büyükçekmece Savcılığı’na iletti. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı da düğmeye basarak bu kişileri takibe aldı. Emniyetin yaptığı takip sonucunda bu kişilerin sahte içki ürettikleri anlaşıldı ve operasyon için düğmeye basıldı.

Rusya gelişmeleri yakından izliyor

Bodrum’da hayatını kaybeden beş Rus rehberin mahkemesi Rus yetkililer tarafından da yakından takip ediliyor. Rusya Federasyonu Muavin Konsolosu İgor İlçenko Muğla’ya gelmiş duruşmayı bizzat izlemişti. İlçenko yaptığı açıklamada, “Rusya olarak böyle bir olayın yaşanmasından büyük bir üzüntü duyuyoruz. Bizim bu olay bir trajedidir. Rusya olarak bu davayı yakından takip ediyoruz. Bu konuda bizden istenilen her konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Ama bizim için burada en önemli konu bu olayda suçu bulunan kişilerin cezalandırılmasıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı