Gazete Vatan Logo

Sahte senetle 35 milyonluk 5 daire ve 15 dükkanı gitti!

83 yaşındaki Mahide Kocaman tüm servetini biri 2, diğeri 8 milyon liralık iki sahte senetle kaybetti. Yaşlı kadın şimdi komşusunun dükkanında yatıp kalkıyor.

Sahte senetle 35 milyonluk 5 daire ve 15 dükkanı gitti!

İstanbul Bayrampaşa’da oturan ve ayakkabı ticaretiyle uğraşan 83 yaşındaki Mahide Kocaman’ın hayatı, iki senetle karardı. Atv’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan Kocaman, başına gelenleri şöyle anlattı: “2013 yılında evime Manavgat Cumhuriyet Savcılığı’ndan bir tebligat geldi. Cemil A. adlı kişiden iki seferde 10 milyon lira aldığım, karşılığında senet verdiğim ve bu senetleri ödemediğim belirtiliyordu. İtiraz ettim ancak senetler işleme konuldu. Bayrampaşa Demirkapı Caddesi’nde değeri 35 milyon lira olan 5 daire ve 15 dükkanım satıldı. Mahkeme senetlerdeki imzaların bana ait olmadığını tespit etti ama mallarım çoktan satılmıştı. Hayatımda hiç görmediğim kişi tarafından, hiç gitmediğim Manavgat’ta açılan davayla tüm servetimi kaybettim.” Kış ortasında oturduğu daireden çıkartıldığını belirten Mahide Kocaman “Komşu esnafın dükkanında yatıp kalkıyorum. Hayatım iki senetle mahvoldu” dedi.

‘Cumhurbaşkanım yardım etsin’

Müge Anlı’nın programına başvuran Mahide Kocaman, “Bu olay tek kişi işi değil. Manavgat’ta dosyaya bakan mahkeme imzanın bana ait olmadığı ortaya çıkmasına rağmen neden mallarımın satışına izin verdi. Sayın Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan bu olaya el atmasını istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘En geç 5 gün içinde savcılığa başvurun’

Avukat Rahmi Özkan, bu tür sahte senetlerin düzenlenip vatandaşın mağdur edildiğini belirterek şu uyarıda bulundu: “Evinize böyle bir senet geldiğinde en geç 5 gün içinde savcılığa başvurun. Böyle bir borcunuz olmadığını, senetteki imzanın da size ait olmadığını bildirin. 5 günlük süreyi geçirmeyin, yoksa senet işleme girer.”