Gazete Vatan Logo

Sahte rakıcılara kasten adam öldürmeden ömür boyu

Bursa’da 7 yıl önce 3 kişinin sahte rakıdan ölmesiyle ilgili görülen davada verilen kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden yargılanan 4 sanığa, toplam 150 yıl hapis cezası verildi

Sahte rakıcılara kasten adam öldürmeden ömür boyu

Bursa’da 7 yıl önce 3 kişinin sahte rakıdan ölmesiyle ilgili görülen davada yargılanan 4 sanık, toplam 150 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2008’de 3 kişinin ölümüyle ilgili yakalanan ve Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Bandrolsüz içki satışına muhalefet, taksirle ölüme sebep olma ve sağlığa aykırı içecek satmak” suçlarından yargılanan Mehmet Yılmaztürk (52), Mesut Özbay (42), Hikmet Kartal (48) ve Hasan Şencan (45) ile ilgili verilen kararın Yargıtay 1. Dairesi’nce bozulması üzerine dava, tekrar görüldü. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, olayda hayatını kaybeden İsmail Güven’in eşi Gülümser Güven, sanıklar Kartal ve Yılmaztürk ile taraf avukatları katıldı.

Söz verilen Kartal, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, “Bilerek, isteyerek sahte rakı satmadım. Beraatimi istiyorum” dedi.

50’şer yıla indirildi

Yılmaztürk ise bilerek sahte rakı satmadığını ileri sürerek, “Kendimi kurtarmak isteseydim, fatura kesmediğim için satışları inkar edebilirdim. Beraatimi istiyorum” diye konuştu. Mahkeme heyeti, “içinde yoğun miktarda metil alkol içeren sahte rakıları” piyasaya sürdükleri tespit edilen Şencan ve Yılmaztürk’e bu defa “kasten adam öldürmek” suçundan önce üçer kez müebbet hapis cezası verdi. Sanıkların duruşmalardaki iyi halleri göz önünde bulundurularak ceza 50’şer yıla indirildi. Sanıklardan büfe işleten Özbay’a önce 2 kez müebbet, büfesi bulunan Kartal’a ise müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, Özbay’ın cezasını 33 yıl 4 ay, Kartal’ın ise 16 yıl 8 aya indirdi.

Haberin Devamı