Gazete Vatan Logo

Sahte PTT Messenger'a dikkat

Sahte PTT Messenger APK dosyalarına karşı dikkat! PTT A.Ş. Twitter hesabından sahte PTT Messenger uygulamasına ait APK dosyalarına karşı uyarıda bulundu.

Sahte PTT Messenger'a dikkat

Yerli WhatsApp olacağı ifade edilen PttMessenger piyasa sürüldüğü ilk dakikadan itibaren sahte APK dosyaları kötü niyetleri insanlar tarafından internete yüklenmeye başladı. PTT ise bu durum üzerine Twitter üzerinden açıklama yapmak zorunda kaldı ve tüm kullanıcıları uyardı.

PTT’den açıklama geldi

Akşam saatlerinde bazı sosyal medya sitelerinde tartışılmaya başlayan, PttMessenger’ın kopya bir program olduğuna, yerli ve milli kriterlerini karşılamadığına dair iddialara PTT’nin resmi Twitter hesabından açıklama geldi. PTT’nin çeşitli internet sitelerinde dolaşan ve PTT Messenger olduğu iddia edilen uygulamanın ise PttMessenger ile ilgisi bulunmadığı belirtildi.

Signal tabanlı açık kaynak kod kullanılmış

PTT Twitter’dan yaptığı açıklamada PTTMessenger’ın açık kaynak kod kullanılarak geliştirildiğini belirtti. Zebrachat adlı programın kopyası olduğuna dair iddialara da cevap verdi.

Açık kaynak kod nedir ?

Resmi gazetenin haberine göre açık kaynak yazılım veya açık kaynaklı yazılım veya kaynağı açık yazılım, kaynak kodu isteyen herkese açık olan yazılımlardır. Bu tür yazılımların ayırt edici özelliği kullanıcıya yazılımı değiştirme özgürlüğü sağlamasıdır. Açık kaynak kodlu yazılımlar, uyarlanabilir, sağlam, hızlı ve güvenlidir. Açık kaynak kod dünyası, yeni bir yazılım üretme biçimi, yeni iş modelleri sunmaktadır. Dünyanın her tarafından bilişim uzmanlarınca imece yöntemi ile endüstri standartlarında geliştirilen açık kaynak kod yazılımları, insanlığın ortak malıdır.

Haberin Devamı

Sahte uygulamalara dikkat, kötü amaçlı kişiler tehlike saçıyor

Yapılan duyuru ve tanıtımların ardından internette birçok kullanıcının araştırdığı PTTMessenger şu an yayınlanmış değil. Vatandaşın meraklı bekleyişi ise tehlikeye davetiye çıkarıyor. Birçok sitede sahte PTT Messenger uygulamaları dağıtıma sunulmuş durumda.