Gazete Vatan Logo

Sahte parfüm için üç imalathane kurmuşlar!

Ünlü markaların sahtelerini 1 dolara maledip, 20 YTL’ye satan şebeke yakalandı. Operasyonda 5 ton sahte parfüm elegeçirildi

SON günlerde piyasada sahte parfümlerin çoğalması üzerine harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Eyüp, Zeytinburnu ve Bahçelievler’de ünlü markaların kutularının yapıldığı 1 matbaa ile sahte parfümlerin üretilip şişelendikten sonra paketlendiği 3 atölye baskın düzenledi. Baskında 15 kişi gözaltına alındı. K.K., T.B. ve A.C. yakalandı. Yakalanan işçilerin polise “Biz burada işçi olarak çalışıyoruz. Parfümlerin sahte olduğundan haberimiz yok ” dedi. Bunun üzerine işçiler savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.


Operasyonda sahte parfüm imalatında kullanılan 6 adet dolum makinesi, 7 adet kapak sıkıştırma makinesi, 4 adet ısıtmalı pres, 6 bin adet değişik markalarda dolumu tamamlanmış piyasaya sürülmeye hazır parfüm, 8 bin 500 adet boş parfüm şişesi 50 bin adet şişe püskürtme pompası, 30 bin adet şişelerde kullanılan halka, 13 bin adet şişe kapağı, 30 bin tane değişik markalara ait parfüm etiketi ve plastik variller ele geçirildi.

39 AYRI MARKA VAR

Zanlıların dünyaca ünlü ve çok pahalı olan Kenzo, Lacoste ve Versace gibi 39 ayrı parfüm markasının sahtelerini üretip piyasaya sürmeye çalıştıkları tespit edildi. Sahte parfümün insan sağlığına etkilerinin kesin olarak belirlenmesi için numunelerinin Hıfzıssıhha Laboratuvarı’na gönderildi. Zanlıların sahte parfümü 1 dolara mal ettikleri piyasaya ise 20 YTL’ye sürmeyi planladıkları açıklandı.

Haberin Devamı