Gazete Vatan Logo

Sahte muavine 50 lira kaptırdı!

Adana’da özel halk otobüsüne binen 25 yaşlarında bir kişinin, ismiyle hitap ettiği şoför Mehmet Taş’a daha önce başka şoförlerin yanında muavinlik yaptığını belirtip güvenini kazanarak 50 lirasını dolandırması otobüsteki güvenlik kamerasına yansıdı.

Sahte muavine 50 lira kaptırdı!

Mehmet Taş’ın aracına dün akşam saatlerinde binen bir kişi, Taş’a ismiyle hitap edip sohbet etmeye başladı. Taş’ın kim olduğunu çıkaramadığını söylemesi üzerine isminin Muhammed olduğunu belirtip daha önce bazı şoförlerin yanında muavinlik yaptığını söyledi. Durakta şoförlerden çoğunun da ismini söyleyerek Taş’ın güvenini kazanan dolandırıcı, daha sonra ablasının bir lokantaya 47 lira ödemesinin gerektiğini, kendisinin de üzerinde cüzdan olmadığını belirterek yardım istedi.

Otobüsteki güvenlik kameraları tarafından da kaydedilen bu diyalogların ardından otobüs şoförü Mehmet Taş, kendisini Muhammed olarak tanıtan kişiye 50 lira verdi. Parayı alan dolandırıcı durakta indi ancak bir daha gelmedi. Otobüsten inen şoför, dolandırıcının arkasından gitti ancak bulamadı.

Araştırdığında bir şoför arkadaşının daha aynı kişi tarafından dolandırıldığını öğrenen Mehmet Taş, "Bana ismimle hitap edip durakta çalışan diğer arkadaşların da ismini verince güven sağladı. Bana Regülatör Köprüsü’nün oradaki evlerinde cüzdanını alıp 50 lirayı vereceğini söyledi. Ben de buna güvenerek ablasının beklediğini söylediği lokantanın bulunduğu caddede indirdim ama dönmeyince dolandırıldığımı anladım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Taş, güvenlik kamerası görüntüleriyle karakola giderek şikayetçi oldu.