Gazete Vatan Logo

Sahte kararla cezaevinden firar etti

'Uyuşturucu imal etmek' suçundan hakkında kesinleşmiş 12,5 yıl hapis cezasını çektiği Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan sahte tahliye kararıyla firar ettiği öğrenilen D.A. hakkında yakalandığı takdirde ''firar'' suçundan dava açılacak

Sahte kararla cezaevinden firar etti

''Uyuşturucu imal etmek'' suçundan hakkında kesinleşmiş 12,5 yıl hapis cezasını çektiği Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan sahte tahliye kararıyla firar ettiği öğrenilen D.A. hakkında yakalandığı takdirde ''firar'' suçundan dava açılacak.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan 16 Ocak'ta sahte tahliye ilamıyla firar ettiği iddia edilen D.A. ile ilgili faksın cezaevine vardiya değişim saati olan 16.50'de gönderildiği öğrenildi. Faksı çeken kimliği belirsiz kişilerin, cezaevini arayarak kendilerini Yargıtay'da görevli personel olarak tanıttıkları, tahliyeye onay verdiklerini ifade ettikleri belirtildi. Vardiyası bitmek üzere olan ceza infaz memurunun da UYAP'tan kontrol etmeden tahliye ilamını işleme koyduğu kaydedildi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından D.A'nın 19.20'de cezaevinden ayrıldığı aktarıldı.

D.A'nın firarıyla ilgili olarak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki ayrı soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şüpheli memurların ve D.A'nın ailesinin son 6 aya ait telefon kayıtlarının inceleneceği ve emniyetin de olay günü cezaevi çıkış görüntülerini savcılıktan istediği öğrenildi. Savcılık, D.A. hakkında yakalama kararı çıkardı. Bulunması halinde D.A. hakkında "firar'' suçundan dava açılacağı kaydedildi. D.A'nın "uyuşturucu imal etmek''' suçundan aldığı 12 yıl 6 ay hapis cezasıyla ilgili infazının yanmayacağı ve cezasının kalan kısmını cezaevinde geçireceği bildirildi.

Haberin Devamı

Olayın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 19 Aralık 2010'da İstanbul'da uyuşturucu ve uyarıcı 47 bin hapın ele geçirildiği operasyona ilişkin, aralarında D. A'nın da bulunduğu toplam 22 kişi hakkında, ''uyuşturucu ticareti yapmak'' ve ''örgüt kurmak-örgüte üye olmak'' gibi suçlardan 1 ile 43 yıl arasında değişen hapis cezası talebiyle iddianame hazırlanmıştı. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' ve ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçlarından 8,5 yıldan 43 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle yargılanan D. A, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberin Devamı


''Uyuşturucu imal etmek'' suçundan hakkında kesinleşmiş 12,5 yıl hapis cezası bulunan D.A. 16 Ocak'ta Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan sahte tahliye kararıyla firar etmişti.

D.A'nın sahte tahliye ilamıyla cezaevinden firar ettiği 11 Mart'ta Bakırköy İnfaz Savcılığınca tespit edilmişti.