Gazete Vatan Logo

Sahte dolarlarla yüz binlerce liralık vurgun

MERSİN'de iki kardeş dolandırıcı, 'Piyasa fiyatının altında veriyoruz' diyerek bir kişiye 280 bin lira karşılığında sahte dolar sattı. Yakalanan kardeşlerin aynı yöntemle başka kişileri de dolandırdığı ortaya çıktı.

Sahte dolarlarla yüz binlerce liralık vurgun

İddiaya göre iş adamı H.G., elinde yüklü miktarda dolar olan ve piyasanın altında bir fiyata satacağını söyleyen M.K. ile irtibata geçti. İkili, lüks otel ve AVM'lerde buluşurken, M.K. güven vermek için dolarlarla çekilmiş fotoğraflarını H.G.'ye gösterdi. Bir müddet sonra M.K.'dan 10 bin dolar alan H.G., kendisine verilen orijinal dolarları bozdurdu. Bunun ardından H.G., daha fazla ucuz dolar almak için M.K. ile tekrar irtibata geçti. M.K., kardeşi İ.K.'nın bulunduğu lüks bir ciple geldiği bir AVM'nin otoparkında H.G. ile buluştu. İş adamına 280 bin TL karşılığında bir çanta dolusu dolar veren kardeşler daha sonra ayrıldı. Para destelerini kontrol eden H.G. ise sahte dolar ve gazete kağıtlarının yerleştirildiğini görünce, dolandırıldığını anlayarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, verilen eşkal doğrultusunda 14 farklı suçtan kayıtları bulunan M.K. ile İ.K.'yı gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen kardeşlerin İstanbul'da da aynı yöntemi kullanarak 280 bin lira değerinde lüks bir otomobili aldıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin ayrıca aynı yöntemler birçok kişiyi dolandırdıkları ve paralarla da son model spor bir otomobil satın aldıkları, bu aracı da akrabalarının üstüne yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Haberin Devamı