Gazete Vatan Logo

Sahnedeyken ruhum tamamen çıplak

Dünyaca ünlü İspanyol Flamenko sanatçısı Selene Munoz, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda unutulmaz bir performans sergiledi. Munoz ile flamenkonun asi ruhunu konuştuk.

Sahnedeyken ruhum tamamen çıplak

Dansla olan ilişkiniz ne zaman ve nasıl başladı?

Aslında kendimi fark etmeden bile önce başladı. Annem bana hamile kaldığında bir kız olacak ve dans edecek demiş. Hiçbir şey için zorlanmadım. Çocukluğumda sürekli müzik dinledim ve çeşitli şovlara gittim. O nedenle emeklememden hemen sonra dansa başlamam çok doğaldı. Ailem benimle birlikte yürüyordu çünkü her yere dans ederek gidiyordum.

Neden flamenkoyu seçtiniz?

Aslında seçmedim. Bu dans beni gösteriyordu. Flamenko benim en rahat olduğum danstı. Aslında bu enerji ile alakalı. Dört yaşındayken aslında yapmamayı düşünüyordum. Babam İspanya’nın güneyinde doğmuştu. Altı yaşına girdiğimde babamı kaybettim ve yedi yaşında flamenkoya başladım. Bu dansı yapmak çok doğuştan geldi.

Flamenkoyu farklı danslarla kombine etmek sizi zorladı mı?

Hayır benim için çok kolaydı bu. Klasik ve lirik dizeleri Flamenko ile kombine etmek benim için doğuştan gelen bir şeydi.

Kalplere dokunup ilham veririm

İzleyenlerimin kalplerine dokunarak onlara ilham vermeyi seviyorum. Benim için sahnede dürüst olmak çok önemli. Eğer dürüst hissediyorsam onlarla bir bağlantı kurabiliyorum. Sahnedeyken ruhunuz tamamen çıplak bir şekilde izleyicinin karşısında oluyor. İzleyici hislerinize ve düşüncelerinize dokunuyor.

Haberin Devamı

Türk danslarının enerjisi çok yüksek

Türk danslarını denemedim ama bir an önce denemeyi çok istiyorum. Danimarka Kraliyet Balesi ve New York Balesi’nde olan arkadaşlarımla birlikte bazen oturup saatlerce videolarını izliyoruz. Bu dansların enerjileri gerçekten çok yüksek.

Dansımda feminenlik yaratmaya çalışıyorum

Koreografi yaparken ilhamı nereden alıyorsunuz?

Benim için en önemli olan şey bir hikaye anlatmak. Basit bir hareketin bile binlerce anlamı olabilir. Veya çok karmaşık bir dans çok basit bir hikaye anlatabilir. Her zaman bir yoğunluk, duyarlılık, güç, maskülenlik, feminenlik yaratmaya çalışıyorum.Birçok farklı temadan ilham alıyorum.