Gazete Vatan Logo

Şahin’in ‘Talat Paşa’ tiyatrosu!

İbrahim Şahin'in çok ilginç telefon görüşmesi

Ergenekon soruşturması sırasında dinlemeye takılan, İbrahim Şahin’in, kendisini Talat Ertan Paşa olarak tanıtan bir kişiyle yaptığı konuşma 3’üncü iddianamede yer aldı. Ancak yapılan incelemede İbrahim Şahin’in “Emredin komutanım ellerinizden öperim” diye hitap ettiği Talat Ertan adında bir generalin hiç olmadığı ortaya çıktı. Soruşturmanın derinleştirilmesi sonucu Talat Ertan Paşa’nın, Ergenekon’un tutuklu sanıklarından Fatma Cengiz’in arkadaşı Fahri Kepek olduğu anlaşıldı. Cengiz, savcıya verdiği ifadesinde, Talat Paşa’nın İbrahim Şahin’in talimatıyla yazmaya başladığı tiyatro oyunundaki bir kahraman olduğunu ileri sürdü: “İbrahim Şahin benim şiirler yazdığımı, hayal dünyamın geniş olduğunu bildiği için benden bir tiyatro oyunu yazmamı istedi. Oyunun sahnelenmesi aşamasında seslendirebilecek kişilerden biri olarak Fahri Kepek’i kendisiyle görüştürdüm. Fahri Kepek oyundaki ismi ile Talat Ertan olarak kendisini aradı.”

Suikast şemasında adları var

Kepek ise sorguda, “Fatma bana iş bulma ve kız çocuğumun okulu konusunda yardımcı olacaktı. Bir gün Fatma Cengiz, İbrahim Şahin’i aradı ve benim kendimi Talat Ertan olarak tanıtmamı ve Şahin’le konuşmamı istedi. Ben de yaptım” dedi. Fatma Cengiz ve Fahri Kepek‘in isimleri, İbrahim Şahin‘de yakalanan Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan‘a yönelik suikast şemasında yer alıyor.

EMREDİN KOMUTANIM

İşte o görüşmelerden ikisi:

İŞ: İyi günler

TE: Ben Talat Ertan sayın başkanım nasılsınız?

İŞ: Komutanım saygılar sunarım ellerinizden öperim.

TE: Bu gece ben saat 2’de Ankara’ya geliyorum Ankara’da Çevik Bir’le görüştükten sonra İstanbul’a geldiğimde sizi ararım.

İŞ: Tamam komutanım ben İstanbul’da evde bekliyorum.

TE: Başkanım ben Talat Ertan İstanbul’a geldim de şu adresini bi alabilir miyim?

İŞ: Komutanım evdeyim nereyi istiyorsanız oraya geleyim.

TE: Ev adresini söyle de ben gelirim yani şu an İstanbul’dayım.

İŞ: Hayır ben evdeyim siz ne emrediyorsanız onu yapayım diyorum.

TE: Adresini istiyorum ev adresini.

İŞ: İnönü Caddesi Ozan Sokak Aysan Apartmanı 5/12 Kozyatağı komutanım.

TE: Teşekkür ederim.

Haberin Devamı