Gazete Vatan Logo

Son dakika... Sahiller kapatıldı! Kırmızı bayrak çektiler!

Costa Blanca plajları, dünyanın en tehlikeli denizanası türlerinden biri olan Physalia physalis (Portuguese man o' war) 'in görülmesinin ardından kapatıldı.

Son dakika... Sahiller kapatıldı! Kırmızı bayrak çektiler!

GAZETEVATAN.COM

İspanya'nın güneyindeki popüler sahil kesimi olan Costa Blanca'da dünyanın en tehlikeli denizanası türlerinden biri olan Physalia physalis (Portuguese man o' war) görüldü.

Belediye binası şefleri, Altea'de bulunan Benidorm yakınlarındaki plajlarda “bir sonraki duyuruya kadar” kırmızı bayrak çektiler.

Bir sözcü, kararın, Physalia physalis'in Benidorm da dahil olmak üzere Costa Blanca'nın diğer kısımları boyunca ortaya çıkmasından sonra bir sahil ekolojisi enstitüsünün tavsiyesi üzerine alındığını söyledi.

Kamu güvenliği için kırmızı bayrakların çekildiğini söyleyen sözcü, “Bu yüzden 24 Nisan'dan itibaren bir sonraki duyuruya kadar, bir önlem olarak denize girilmesini yasaklamaya karar verdik." şeklinde konuştu.

Yetkili, "Hafta sonuna kadar yasağı kaldırabileceğimizi umuyoruz.” diye ekledi.

Ünlü Ibiza plajı, iki hafta önce ölümcül denizanasına benzeri yaratıklar sebebiyle kapatılmıştı.

Physalia physalis nedir?
Denizde yuzerken Portekiz savaş gemilerine benzedigi icin kendisine "Portuguese man o' war" ismi verilen Physalia physalis dünyanın en tehlikeli denizanası türlerinden biridir. Mavi-mor renklerde olup gaz dolu bir mesane ile kaplıdır. Boyları 10–25 cm arası olan bu canlının deniz yüzeyinin altına uzanan ince dalları yaklaşık 150 cm kadar uzanabilir.

Haberin Devamı