Gazete Vatan Logo

Sahilde ‘iyi yaşam’ın metrekaresi 25 bin TL

Kazlıçeşme’de yükselen 4.2 milyar liralık Büyükyalı’nın satışları başladı. ‘İyi yaşam konseptli’ projede fiyatlar 1 milyon liradan başlıyor, metrekare fiyatı 25 bin liraya çıkıyor

Sahilde ‘iyi yaşam’ın metrekaresi 25 bin TL

Emlak Konut GYO güvencesiyle Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat’ın, İstanbul Kazlıçeşme’de hayata geçirdiği Büyükyalı İstanbul’un satışları başladı. Geçtiğimiz Mart ayından bu yana tanıtımları yapılan ve önce Fransa ardından da Dubai’de düzenlenen uluslararası fuarlarda görücüye çıkan Büyükyalı İstanbul’da toplam 1.404 birim yer alırken, 560 daire satışa açıldı. ‘İyi yaşam konsepti’yle hayata geçirilen projede fiyatlar 1 milyon liradan başlıyor. Metrekare birim fiyatları 13 bin lira ile 25 bin lira arasında değişiyor.

Deniz semti kuruluyor

Emlak Konut GYO’nun 111 dönümlük Kazlıçeşme arazisinde hayata geçen projenin ihalesi, 4 milyar 240 milyon lira satış gelir hedefiyle kazanılmış, arsa payı olarak 1 milyar 570 milyon lira taahhüt edilmişti. Satış aşamasına gelen projenin lansmanına Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Ziylan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi ve Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Edip Yenigün katıldı.

Fiyatlar TL bazında

Haberin Devamı

Ahmet Akbalık , ihale sürecinin ardından projeye uzun bir süre çalıştıklarını belirterek, “Sağlam adımlarla yepyeni bir konsept oluşturmak için büyük emek harcadık. Projede ‘semt kültürü’nü canlandırıyor, Boğaz hattını uzatarak yeni bir deniz semti kuruyoruz. Büyükyalı, ‘iyi yaşam’ anlayışıyla, yatırımcılarına kazandıran bir proje olacak” diye konuştu. Büyükyalı’nın sahil şeridinde Emlak Konut GYO güvencesini taşıyan tek proje olduğuna dikkati çeken Akbalık, Büyükyalı’nın net-brüt farkı ile piyasadaki mevcutlara oranla yüzde 15-20 daha avantajlı olduğunu anlattı.

Sahile üst geçit

BÜYÜKYALI’DA denizyolu, karayolu ve raylı sistemin tüm alternatiflerini sunduklarını anlatan Ahmet Akbalık, “Marmaray ve Avrasya Tüneli, projemizin önemli ulaşım avantajlarını oluşturuyor” dedi. Avrasya Tüneli için şu anda sahil yolunda çalışmanın sürdüğünü belirten Akbalık, “Bu çalışma tamamlandığında, yol 8 şeride çıkacak. Biz daha önce trafiğin yol altına alınmasını talep etmiştik ama kabul görmedi. Ancak Avrasya Tüneli yolu kapsamında sahil bağlantı sağlayan bir üst geçit yapılıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı