Gazete Vatan Logo

Sahibinden'e verilen Paspas ilanı yok artık dedirtti!

Sahibinden'e her gün yeni bir ilan veriliyor. Bu kez verilen ilan ise benzerlerinden biraz farklı! Sahibinden'e verilen Paspas ilanı büyük yankı uyandırdı. Yok artık diyeceğiniz Sahibinden'e verilen O paspas ilanı ve tüm detayları haberimizde...

Sahibinden'e verilen Paspas ilanı yok artık dedirtti!

Samsunlu girişimci, ev ve iş yerlerine yönelik "kiralık paspas" uygulaması başlattı.

Yaklaşık 25 yıldır çalıştığı Almanya'da temizlik işleriyle ilgili şirket kuran Turgut Sezgin, yurt dışında sürdürdüğü "kiralık paspas" uygulamasını Türkiye'ye taşımaya karar verdi. Yaklaşık 2 yıl önce Samsun'da paspas kiralama işiyle ilgili şirket kuran Sezgin, İstanbul ve Ankara'da da hizmet vermeye başladı.

Sezgin yaptığı açıklamada, Alman teknolojisi ile üretilen paspasları Türkiye'de yaptığı sözleşmeye göre 15 günlük, aylık, 2 ya da 3 aylık sürelerle kiraladığını söyledi.

Kiralık paspas uygulamasının Türkiye'de ilk olduğunu belirten Sezgin, "Yıllardır Almanya'da temizlik sektöründe çalışıyorum. Almanya'da paspasları kiralamaya başladım. Talep fazla olunca 'Türkiye'de de neden olmasın?' diye düşündüm. Şimdi İstanbul, Ankara ve Samsun'da kiralık paspas uygulamasını sürdürüyorum.'' diye konuştu.

- "Müşterimizin isteğine göre sözleşme yapıyoruz"

Sezgin, kiraladıkları paspasların en büyüğünün 2 metre eninde ve 5 metre boyunda olduğu bilgisini paylaşarak, kapı önü paspaslarının genellikle standart olduğunu ancak otel ve bazı farklı iş yerleri için yolluk tarzı paspaslarının da olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Paspasları ev, iş yeri ve otellere kiraladıklarına dikkati çeken Sezgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlar önce 'Kiralık paspas mı olur?' diye şaşırıyor. Biz de 'Araba, ev, iş yeri kiralık oluyor da paspas neden olmasın?' diyoruz. Müşterimizin isteğine göre sözleşme yapıyoruz. Müşterimizin belirlediği süre sonunda kiraladığımız paspası kirlendiği için alıyoruz.

Devam etmek istiyorsa yerine aynı modelin temiz olanını bırakıyoruz. Kirlenen paspasları da özel makinede yıkayarak tekrar kullanıma hazır hale getiriyoruz."

Sezgin, kiralık paspas uygulamasının daha hijyenik, aynı zamanda da daha ekonomik olduğunu vurgulayarak, "Şu anda 200'ün üzerinde müşterim bulunuyor. Müşterilerimizin temizliğe harcadığı para ceplerinde kalıyor. Temizlik için zamandan ve iş gücünden de tasarruf sağlamış oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Uygulama kapsamında istenildiği takdirde iş yerleri için özel logolu ya da özel tasarım paspaslar da hazırladıklarını aktaran Sezgin, uygulamayı ülke geneline yaymayı hedeflediğini sözlerine ekledi.