Gazete Vatan Logo

Sahibinden 195 kişilik yolcu uçağı

İzmir’de bir otomotiv firması, internet üzerinden, 195 kişilik yolcu uçağını satılığa çıkardı. 1994 yılında imal edilen uçak için istenen fiyat 300 bin dolar.

20 yaşındaki MD 82 tipi yolcu uçağı, internet üzerinden 300 bin dolar bedel ile satılığa çıkarıldı. Atatürk Hava Limanı’nda hangarda bekleyen uçağın ise ilginç bir hikayesi var. Uçağı şu an satılığa çıkartan Bülent Aydın, uçağa silah kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle el konulduğunu, daha sonra da ihaleyle kendilerinin satın aldığını söyledi. Uçağın ise teknik olarak uçamayacağını belirten Aydın, kütüphane, bar ve akvaryum gibi mekanlara dönüştürülebileceğini söyledi.

“Kira ödemek istemiyoruz”

300 bin dolar bedelle internet üzerinden satılığa çıkaran uçağın firma sahibi Bülent Aydın kendilerinin hikayesini ise şöyle anlattı: “Genel olarak araba alım satım işleriyle uğraşıyorduk. Uçak satın alma fikri babamın 30 yıllık düşüncesiydi. Yurt dışından uçak getirip farklı konseptlere dönüştürerek pazarlamak istiyorduk. Bir gün arkadaşım böyle bir uçağın satılığa çıktığını söyledi onun sayesinde ihaleye dahil olduk ve aldık. Uçak şimdi Atatürk Hava Limanı’nda duruyor. Daha fazla kira ödemek istemediğimiz için satılığa çıkardık. Şimdiye kadar çok sayıda teklif geldi. İki resmi kurum bize akvaryum ve kütüphane yapmak istediklerini belirterek bu yönde teklif verdi. Genellikle bar, cafe, restaurant, kütüphane yapmak için teklifler geliyor. Uçak her türlü kullanıma göre yeniden tasarlanabilir. Motoru sökülmüş durumda. Bizim ilk amacımız bir ortak bularak kendi işletmemizi açmak.”

Haberin Devamı

İşte uçağın özellikleri: Amerikan yapımı Douglass MD 82 tipi, Air Alitalia Hava Yolları’nda uçtu. 196 kişilik koltuk kapasitesine sahip. 45 metre uzunluğunda.