Gazete Vatan Logo

Şahenk: Türk işadamlarından 5-6 ay sonra ilginç haberler gelecek

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, 5-6 ay sonra Türk işadamlarının Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Rusya gibi bölge ülkelerinde yeni yatırımlara başlayacağını belirterek “Türk işadamlarının ilginç haberler vereceğini düşünüyorum” diye konuştu

DoĞuŞ Grubu Yönetim Kurulu ve Türk-Alman İş Konseyi Başkanı Ferit Şahenk, 5-6 ay sonra Türk işadamlarının Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Rusya gibi bölge ülkelerinde yatırımlara başlayacağını belirterek, “Türkler’in ilginç haberler vereceğini düşünüyorum. Birçok sektörde yatırım olur” dedi. Türk Alman İş Konseyi toplantısında konuşan Şahenk, dünyada likidite olduğunu ancak güven krizi nedeniyle tedavinin kısa sürmeyeceğini belirtti. Şahenk, “Likiditenin bol olduğu dönemden daha fazla para var. Hazine bonosu ve devlet tahvilinde duruyor. İnsanlar fiyat düşecek diye bekliyor” diye konuştu.

‘Otomotiv sektöründe 2009’daki daralmaya yatırımla direneceğiz’

KasIm ve Aralık ayında kan kaybının hız kesmediği otomotiv sektörü, 2009’dan da umudunu kesti. 2009 yılında otomotiv pazarında yüzde 30-35 arasında daralma beklendiğini söyleyen Doğuş Otomotiv Finanstan Sorumlu Genel Müdürü (CFO) Berk Çağdaş, “Özellikle 2009’un ilk çeyreğinde düşüş sert olacak. Yılın ikinci yarısında bir nebze hareketlilik olabilir” dedi. 2008 yılında ağır taşıtlar da dahil otomotiv satışlarının 350 bin adetlerde gerçekleştiğini belirten Çağdaş, Doğuş Otomotiv’in 2008 yılında otomobil satışlarının önceki yıla göre yüzde 18 oranında azalarak 33 bin 711 adede gerilediğini ve pazar payının ise yüzde 11.5’ten yüzde 11’e gerilediğini ifade etti.

Doğuş Otomotiv’in 2009 projelerinin ilk adımı olarak yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Çağdaş, “Sektördeki sıkıntıya rağmen pazar payımızı yüzde 12’ye çıkarmak için yatırımlara devam edeceğiz. Şu anda projeksiyonumuz 40 milyon dolarlık yatırımı öngörüyor” açıklamasını yaptı. Doğuş Otomotiv Scania, Krone ve Meiller Genel Müdürü Tolga Senyücel ise 2008’in, ağır ticari araç pazarı açısından ani daralmalarla geçen zorlu bir yıl olduğunu söyledi.

Haberin Devamı