Gazete Vatan Logo

Sağlıklı beslenmenin en önemli cihazı geliştirildi

Sağlıklı beslenmeyle ilgili en önemli buluşlardan biri gerçekleşmek üzere. MIT ve perakende devi Target’ın ortak çalışmasında, cep telefonuna yerleştirilecek cihazla her gıdanın şeker, kalori, yağ ve tazeliği ölçülebilecek

Sağlıklı beslenmenin en önemli cihazı geliştirildi

ABD’li perakende zinciri Target Corporation, gıdaların besin değerini ölçecek yeni bir cihaz üzerinde çalıştığını açıkladı. Ülkenin önde gelen teknik üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile birlikte çalışmalarını yürüten şirket, akıllı telefonlara da yerleştirilecek olan cihazın pirinç tanesi büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

Her şeyi söylüyor

Söz konusu cihaz, gıdaların içindeki vitamin ve gluten değerlerini, kalori miktarını, yağ oranını ve tazeliğini hesaplayacak. Şirketin teknolojik gelişmelerden sorumlu müdürü Casey Carl, “Geliştirdiğimiz cihaz ilk olarak Target marketlerinde kullanılacak. Daha sonraki süreçte herkes bu cihaza sahip olabilecek. Hatta cihazı akıllı telefonlara yerleştireceğiz. Böylelikle tüketici, balık alıyorsa; ne zaman denizden çıktığını, taze olup olmadığını anında öğrenebilecek. Eğer portakal alıyorsa içindeki C vitamini değerini bilecek. Bu cihaz hem tüketicinin hem de satıcının yararına olacak” ifadelerini kullandı.