Gazete Vatan Logo

Sağlık personeline dil eğitimi verilsin

Bu yıl Türkiye’ye sağlık turizmi için 400 bin kişinin gelmesi öngörülürken Türk Sağlık Turizmi Başkanı Acıkök, “Başta hemşireler tüm sağlık personeline dil eğitimi verilmesi, ülkeye büyük yarar sağlayacak” dedi

Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan “2014 Sağlık Turizmi Raporu”na göre, 2013’te Türkiye’ye sağlık turizmi için gelenlerin sayısı 300 bin olurken, 2014 yılı için 400 bin kişinin gelmesi hedefleniyor. Ancak saç ekimi, plastik cerrahi gibi sağlık merkezlerine kendi inisiyatifleriyle gelen kişiler de eklendiğinde bu rakam 2013 yılında bile 480 bine ulaştı. Hasta başına gelir 2 bin dolardan başlarken, medikal turizmde bu rakam ortalama 12 bin dolara kadar çıkıyor. Türkiye plastik cerrah sayısı açısından 1.200 cerrahla dünyada 9’uncu sırada yer alıyor.

Türk Sağlık Turizmi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, başta hemşireler olmak üzere tüm sağlık personeline dil eğitimi verilmesinin sağlık turizminde hızla büyüyen Türkiye’ye büyük yarar sağlayacağını ifade etti.

20 milyar $ potansiyel

Türkiye’nin 2013 yılı turizm gelirinin 32,3 milyar dolar olduğunu aktaran Acıkök, geçen yıl sağlık turizminin Türkiye’ye katkısının 2.5 milyar dolar düzeyinde gerçekleştiğini, ancak Türkiye’nin potansiyelinin en az 2 milyon Avrupalı hasta ve 20 milyar dolar gelir olduğunu kaydetti. Acıkök, “Yabancı dil bilmeyen sağlıkçı kalmamalı. En azından tıbbi terimlere yönelik hızlandırılmış bir dil eğitimi, sağlık turizminde hızla büyüyen ülkemize büyük yarar sağlayabilir” dedi.

Haberin Devamı