Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanı'ndan çok sert açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın küçük yaştaki kız çocuklarının evlendirilebileceğine dair sözlerine ilişkin, "İlk kez duyuyorum. Bu Sağlık Bakanına bırakılacak bir cümle değil. Toplum dinamiklerinin bunu tükürükle boğması lazım. Böyle şey olmaz" dedi.

Müezzinoğlu, Devecihan Kültür Merkezi'ndeki İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, bir gazetecinin sorusu üzerine, Yıldız'ın sözlerini değerlendirdi.

Yıldız'ın, küçük yaştaki kız çocuklarının evlendirilebileceğine ilişkin sözlerine tepki gösteren Müezzinoğlu, "İlk kez duyuyorum. Bu Sağlık Bakanına bırakılacak bir cümle değil. Toplum dinamiklerinin bunu tükürükle boğması lazım. Böyle şey olmaz" diye konuştu.

Müezzinoğlu, aynı basın mensubunun, "İçkiye zam gelmesi üzerine Edirne'de Bulgaristan'dan gelen kaçak içkilere rağbet arttı. Sizce bu kaçak içkiler sağlığa yararlı mı, nereden bileceğiz" diye sorması üzerine, "Biz zaten sağlığa zararlı olduğunu her zaman söylüyoruz" şeklinde cevap verdi.

Gazeteci ve Bakan Müezzinoğlu'nun diyaloğu, salondakileri gülümsetti.

Müdürlere araziye inin önerisi

Müezzinoğlu, toplantının kapanışında, il müdürlerine hizmet verdikleri vatandaşları ziyaret etmelerini önerdi.

Gerçek sorunların makamlarda değil vatandaşlardan öğrenileceğini ifade eden Müezzinoğlu, şunları anlattı:

Haberin Devamı

"Hizmet verdiğiniz insanın misafiri olun, haberli ve tantanalı değil, çalın kapısını 'Ben Karayolları Bölge Müdürüyüm'. Sorunu yaşayıp yaşamadığının en iyi cevabını oradan alırsınız. Vatandaş varsa siz ve biz varız ve anlamlıyız. Vatandaş memnunsa biz görevimizi yapmış oluruz. Milli Eğitim, velinin yaşadığı sorun var mı, Gençlik Spor ailenin istediği bir şey var mı bunları makamda oturup ya da yardımcılarınızla yaptığınız toplantıda yakalayamazsınız. Bizzat tecrübe ettiğim için söylüyorum, örnekleri de var."

Müezzinoğlu, aile hekimlerinin hafta sonu çalışmasına ilişkin, "Zulüm ediyorsunuz, angarya koyuyorsunuz deniliyor. Arkadaşlar biz vatandaş için varız. Çocuğun ateşi cumartesi yükselmeyecek diye bir şey var mı. 'Annenin tansiyonu yükselecek, başının çaresine baksın'. Nasıl aile hekimiyiz o zaman. Taşıdığımız makam millet içindir" diye konuştu.

Bakan da kaşınınca köy pireden kurtuldu

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yöneticilerin vatandaşların sorununu yerinde görüp çözebileceğiyle ilgili konuşmasında bir anısını anlattı.

Haberin Devamı

Bir köy ziyaretinde, köyün pireden kırıldığını ancak köylünün başvurularına rağmen sorunlarının çözülmediğini öğrendiklerini belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bir köye habersiz gittik. Yaşlı bir teyzeyle amcayı ziyaret ettik. Şikayetlerini sorduk 'pireden ölüyoruz' dediler. 'İlçe tarıma, muhtara dedik, bir çözüm olmadı' dediler. Biz de kaşınmaya başladık. Biz kaşındık ki millet kaşıntıdan kurtulsun. Döner dönmez, sorunun çözümü için talimat verdik. Araziye inebiliyorsanız, vatandaşla bir çay, kahve içebilirsiniz. 'Haber verin vali bey geliyor, haber veriyor milli eğitim müdürü geliyor...' Kendinize ceket ilikletecek muhatap ararsınız. Bunu böyle yapacaksanız hiç yapmayın."

Bakan Müezzinoğlu, kendisinin başkan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da başkan yardımcısı olduğu, yıllık 2 milyon lira geliri olacak Selimiye ve Mimar Sinan Eserleri Vakfı'nın kurulduğunu, kısa sürede mütevelli heyetinin oluşturulacağını kaydetti.

Haberin Devamı