Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanı Demircan: TTB'nin yaptığı kabul edilebilir değil

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Afrin'e yönelik harekata 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' diyerek karşı çıkan ve evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği hakkında açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Demircan: TTB'nin yaptığı kabul edilebilir değil

Demircan, gözaltına alınan TTB üyeleri hakkında şunları söyledi:

"TTB'nin Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı saldırıda böyle davranması kabul edilebilir değil.

Böyle bir zamanda böyle bir açıklamayı yapmanın elbette ki hukuki sorumluluğu da vardır. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu açıklamadan sonra hukuk harekete geçmiştir. Kendileri hakkında yasal işlem yapılmaktadır. Buradan ötesi hukukun işidir.

Tabipler Birliği, Türk tabiplerini temsil eder noktada değildir. Böyle bir açıklamayı yapmaya hakkı yoktur. Büyük yanlış yapmıştır. Gereken de hukuk nezdinde yerine getirilecektir."

NE OLMUŞTU?

TTB, Afrin'e yönelik başlatılan harekata 'Savaş, halk sağlığı sorunudur' diyerek karşı çıkan bir bildiri yayınlamıştı. Bu bildiri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'terör seviciler' diyerek tepki gösterdiği doktorlara hükümet tarafından sert eleştiriler yöneltmişti. En son olarak İçişleri Bakanlığı TTB hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı. Soruşturmanın ardından bu sabah saatlerinde arasında TTB Başkanı Prof. Raşit Tükel'in de bulunduğu 11 doktorun evlerine baskın düzenlemiş ve 8'i gözaltına alınmıştı

Haberin Devamı