Gazete Vatan Logo

Kuvvetli sağanak yağış İstanbul'u esir aldı

İstanbul'da akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. İşte İstanbul'daki yağıştan şaşırtan görüntüler...

Kuvvetli sağanak yağış İstanbul'u esir aldı

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan yağış, bazı bölgelerde dolu ve şiddetli fırtına şeklinde etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak, kentin tüm ilçelerinde şiddetini artırdı.

Kentte yer yer ceviz büyüklüğünde dolu yağışı, şiddetli rüzgar ve fırtına yaşandı. Kentte etkili olan sağanak ve dolu ana arterler ve ara caddelerde sürücülere zor anlar yaşattı.

D-100 karayolunun bazı noktalarında oluşan su birikintileri, sürücülerin araçlarıyla ilerlemesini zorlaştırdı. Su birikintisi nedeniyle arıza yapan bazı araçlar, itilerek yol kenarına çekilirken yağış trafikte aksamalara neden oldu.

Dolu nedeniyle bazı araçların da camları kırıldı. Çatılardan kopan parçalar da bazı araçlara zarar verdi.

Vatandaşlar hazırlıksız yakalandı

Yağmur ve doluya hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar metrobüs durakları, üst geçitlerin altları, iş yerleri ve bina girişlerinde yağışın dinmesini bekledi.

Bazı vatandaşların da yağış nedeniyle kayarak düşmeleri sonucu yaralandığı görüldü.

Haberin Devamı

Yollardaki su nedeniyle vatandaşlar yürümekte güçlük çekerken iş yerlerini su basan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla tahliye yapıyor.

Şiddetli fırtına nedeniyle bazı ağaçların devrilmesi sonucu yollar trafiğe kapanırken, bu nedenle bazı araçlar da zarar gördü.

Beylidüzü Yakuplu'da logarın patlaması nedeniyle yol tamamen sular altında kaldı.

Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Küçükçekmece'de bir caminin minaresi yıkıldı.

FIRTINA, MARMARA VE AVŞA'DAKİ TATİLCİLERİ KORKUTTU

Marmara Denizi'nde etkili olan fırtına ve sağanak yağış, Balıkesir'e bağlı olan Marmara ve Avşa adalarında yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Bugün öğleden sonra bir anda bastıran fırtına ve yağmur Marmara ilçesinde kurulan pazardaki tezgahların devrilmesine neden oldu. Denize giren vatandaşlar kapalı alanlara girmek zorunda kaldı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, "Önce dolu bastırdı. Sonra sağanak yağmur ve fırtına 15 dakika sürdü. İlçede açık pazar yerindeki bazı tezgahların fırtına nedeniyle devrildiğini duyduk. Başkada önemli bir şey yok" dedi.

Haberin Devamı

LAPSEKİ'DE SEL FELAKETİ

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde etkili olan fırtına ve şiddetli yağış hayatı felç etti.

Lapseki ilçe merkezinde iş yerlerini su bastı, ağaçlar ve stadyumdaki tribünler devrildi. Yağış sonrası belediye ekipleri seferberlik ilan etti. Bir vatandaş ise kahvaltı yaparken ağaç devrilmesi sonucu canını zor kurtardı. İlçe merkezinde su tahliye çalışmaları sürüyor