Gazete Vatan Logo

Sağ kolu da itirafçı oldu

30 yıldır Adnan Oktar’ın yanında olan Serdar Dayanık da itirafçı oldu. Örgütle ilgili çarpıcı itiraflarda bulunan Dayanık, kaldığı cezaevinden tahliye edildi

Sağ kolu da itirafçı oldu

Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonda tutuklanan iş adamı Serdar Dayanık, Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanarak itirafçı oldu. 30 yıldır grup için çalışan Dayanık’ın 90 sayfa ifade verdiği öğrenildi.

Bin sempatizan

Dayanık’ın 1987 yılından beri Adnan Oktar yapılanması içerisinde olduğu ve örgüte büyük miktarda maddi yardımda bulunduğunu söylediği belirtildi. Yine yapılanma içerisinde yaklaşık bin kişilik bir sempatizan grubunu yönettiğini ifadesinde anlatan Dayanık, Anadolu ve Avrupa’da faaliyet gösteren bu grubun para ve sömürü kaynağı olduğunu belirtti.

Turnikeyi anlattı

Örgüt içindeki cinsel istismar, yaşı küçük kız çocukları, turnike sistemi, tehdit, şantaj ve dolandırıcılık konularında çarpıcı itiraflarda bulunan Serdar Dayanık İzmir Aliağa F Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi. Serdar Dayanık’ın ardından 3 önemli ismin daha itirafçı olmak için başvuruda bulunduğu öğrenildi.