Gazete Vatan Logo

Safranbolu ‘çifte bayram’ yapacak

Tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu’ya 9 günlük bayram tatilinde 150 bin turist bekleniyor. Konakları keşfederek ‘zamanda yolculuk’ yapmak isteyenlerin yoğun talebi, turizmcilerin yüzünü güldürdü...

Safranbolu ‘çifte bayram’ yapacak

UNESCO Kültür Mirası Listesindeki Karabük’ün tarihi konaklarıyla ünlü ilçesi Safranbolu’da, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde hedef 150 bin turisti ağırlamak.

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakları keşfederek “zamanda yolculuk” yapmak isteyen yerli turistlerin yanı sıra yabacı turistlerden gelen rezervasyon talepleri, turizmcilerin yüzünü güldürüyor. Bölgedeki otellerde doluluk oranları da yüzde 70’i buldu.

Yüzlerce yıllık süreçte oluşan Türk kent kültürünün yaşayan en önemli yapı taşlarından olan ve dünyanın en iyi korunan ilk 20 kenti arasında gösterilen ilçenin her köşesinde, konuklara özel hazırlanacak Safranbolu lokumundan ikram edilecek.

Başkan çok umutlu...

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, bayram tatilinin 9 gün olmasının ilçeye çifte bayram yaşattığını söyledi. Önceki yıllara oranla turist sayısında az da olsa bir duraksama yaşadıklarını, hedeflerine ulaşmak için bu tür tatillerin faydalı olduğunu ifade eden Başkan Aksoy, “Safranbolu’ya gelecek olanlar için özellikle yola çıkmadan önce rezervasyonlarını yaptırmalarını öneriyorum. 3 bin yıllık kültürel zenginliklerin eşsiz güzelliğini uzatılan bayram tatilinde yaşamak isteyenler ilçemizi tercih ediyor. Şimdiden rezervasyon durumu yüzde 70’leri buldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hedef 150 bin turist...

Safranbolu’nun Türkiye’nin büyük şehirlerine yakın bir noktada olduğunu ve bu kentlerden yoğun talep gördüklerini vurgulayan Aksoy, bayramda 150 bin civarında misafirin Safranbolu’ya uğramasını beklediklerini belirtti. Aksoy, bütün hazırlıklarının tamamladıklarını, otel, pansiyon ve yeme içme yerlerinin denetleneceğini dile getirerek, firmaların özel programlar düzenleyeceğini, konuklarını güler yüzlü göndermek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Her köşede lokum ikramı

Safranbolu’nun tarihinin yanında lokumuyla da adından söz ettirdiğini aktaran Aksoy, “Lokum firmalarımız bayram için özel üretim yapıyor. Son yıllarda bayram çikolatasının yerini lokumlarımız aldı. Tarihi konakların tasvir edildiği değişik ambalajlarla üretilen ve günlük tüketilen lokumlarımız her köşe başında misafirlere ikram edilecek” dedi.

Haberin Devamı