90 dakikayı Matematiğe 70 dakikayı Türkçe’ye ayırın

Üniversiteye girişin ilk basamağı YGS’de en önemli plan zamanı iyi ayarlayabilmek. Önerim matematiğe biraz daha fazla zaman ayırmanız. Bilmediğiniz soruyu da geçin

YGS bir yarışma sınavı, bu sınavda zamanı verimli kullanmak çok önemli. Hız-zaman dengesini kuran bir aday, bu sınavda kesinlikle başarılı olur, ÖSYM adaylardan bu dengeyi kurmalarını istiyor.

Her bir teste ne kadar zaman ayıracağınızı baştan belirleyin, zamanı gelişigüzel kullanmayın. Böylelikle zamanı kontrol altına almış olursunuz. YGS-1 ve YGS-2 ağırlıklı puanlar için; 160 dakikanın 90 dakikasını Temel Matematik ile Fen Bilimleri testlerine, kalan 70 dakikalık süreyi de Türkçe ile Sosyal Bilimler testlerine ayırabilirsiniz. 70 dakikalık sürenin 40 dakikasını Türkçe testine ayırmak mantıklı olur. YGS-3 ile YGS-4 puanları için; 100 dakikayı Türkçe ve Sosyal Bilimler testlerine, geri kalan 60 dakikayı da Temel Matematik ile Fen Bilimleri testlerine ayırabilirsiniz. Kalan süreyi, bu iki testten kolaylıkla yapabileceğinize inandığınız sorular için kullanın. YGS-5 ve YGS-6 puanları için; 100 dakikayı Temel Matematik ile Türkçe testlerine, 35 dakikayı Fen Bilimleri testine, 25 dakikayı da Sosyal Bilimler testine ayırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Önemli olan, 160 dakikalık sürede mümkün olduğunca çok net çıkarmak, çünkü her sorunun bir dakikalık çözüm süresi var. Bir soruyu belli bir süre geçtiği halde çözemiyorsanız, o soru üzerinde daha fazla uğraşmayın, sorularla savaşmayın.

90 dakikayı Matematiğe 70 dakikayı Türkçe’ye ayırın

Mutlaka bilinmesi gereken ders konuları

KELİME BİLGİSİ: Kelime bilgisi konusu ağırlıklı olarak sözcük öbeklerinde anlam sorularında oluşmakta ve YGS Türkçe sınavının temel soru tiplerinden biri. Özellikle Türkçe testinin başında karşımıza çıkan bu sorularda yakalayacağımız iyi performans, sınavın geri kalan kısmı için de önemli bir moral kaynağı olacaktır. Soruların %40’ı kolay, %50’si orta ve %10’u da zor seviyeden çıkmakta.

ANLATIM BOZUKLUKLARI VE YAZIM KURALLARI: Adayların ilköğretimden beri sürekli haşır neşir oldukları imla kuralları ve anlatım bozuklukları konuları YGS sınavında da karşımıza çıkıyor. %90’ı kolay, %10’u ise orta zorlukta olan bu sorular adayların kolay bir şekilde netlerini artırmaları için ideal bir fırsat.

Haberin Devamı

OLASILIK VE İSTATİSTİK: Permütasyon, kombinasyon, binom açılım gibi temel kavramların yanında olasılığı da kapsayan bu ünite adayların konulardaki temel kavram ve standart çözüm metodlarını öğrenmeleri ile sorularla daha kolay baş edebilecekleri bir ünite. Çıkan soruların zorluk dağılımı ise %15 kolay, %45 orta ve %40 zor seviyede.

HÜCRE: Biyoloji’nin temel konusu olan Hücre ünitesi geniş kapsamı sebebiyle dikkati çekiyor. Hücrenin yapısı, canlıların bileşenleri, hücre türleri (ökaryot, prokaryot, bitki, hayvan) konularını kapsayan bu ünite YGS biyoloji sorularının neredeyse %25’ini oluşturuyor. %30’u kolay, %40’ı orta ve %30’u zor seviyede olan sorular ağırlıklı olarak bilgi bazlı.

10. MADDE VE ÖZELLİKLERİ: 11. Sınıf madde ve özellikleri konuları, yani katı, sıvı ve gazlarda basınç ve ısı alışverişi, YGS Fizik sorularının olmazsa olmazları. 11 sınıf konusu olması sebebiyle soruların %65’i orta, %35’i ise zor seviyede olan bu konuya hakim olabilen öğrenciler sınav sonuçlarında önemli bir pozitif farklılık yapma şansına sahipler.

Haberin Devamı

YARIN: ÇARPRAZ TESTLERİ ÖNEMSEYİN, YGS’NİN LYS’YE KATKISI, SON GÜNLERİ NASIL DEĞERLENDİRELİM…

DİĞER YENİ YAZILAR