Sürprizi olmayan bir sınav

- Türkçe

Beklenmedik tarzda sorularla karşılaşılmadı. Türkçe soruları, MEB kazanımlarına ve müfredata uygun bir şekilde hazırlanılmış. Yazım ve noktalama, dil bilgisi konularına ağırlık verilmiş. Türkçe testini genel anlamda değerlendirdiğimizde, belirleyici özellikte bir iki soruyla karşılaşıyoruz. Diğer sorular, öğrencinin rahatlıkla yapabileceği düzeydeydi. MEB’in yayınladığı kazanım testlerine benzer yapıda sorularla karşılaştık. Metinler dil bakımından açık ve doğru seçeneğe rahatlıkla yöneltebilecek niteliktedir. Sorular, konu bilgisi yeterli olan öğrencilerin rahatlıkla çözebileceği tarzda hazırlanmış.

- Matematik

Matematik sınavı, MEB müfredatına ve kazanımlarına uygun bir şekilde hazırlanmış. Üslü sayılar, kareköklü sayılar, sayı örüntüleri ve özdeşlik tanımından sorulmuş. Bu yılki sorular, daha problem ağırlıklı sorulardan oluşuyor. Temel bilgiler içeren çözümü kolay soruların yanı sıra yorum gerektiren sorular da vardı. Matematik sınavında 3, 4 soru eleyici düzeydeydi.

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Haberin Devamı

Anlamaya dayalı sorulara ağırlık verilmiş. MEB kazanımlarına ve müfredatına uygun bir sınavla karşılaştık. Doğru okuyan, okuduğunu iyi yorumlayan ve yeterince pratik yapan öğrenciler, sınavdan iyi sonuç alır.

DİĞER YENİ YAZILAR