Fizik zorladı…

MF puan türünden tercih yapacak öğrencilerin LYS-2 Fen Bilimleri sınavı ile birlikte sınav maratonu sona erdi. Geçen hafta yapılan LYS-1 Matematik-Geometri sorularının zorlayıcı olması , LYS-2 Fen Bilimleri sınavının önemini daha da artırdı. Fen Bilimleri sınavında yer alan soruların müfredata uygun olmasıyla birlikte, genelde zorlayıcı olduğu söylenebilir.

Kimya: Sınava gir en öğrencilerden edindiğimiz bilgilere göre, sınavda müfredat dışı soru yok. Soruların konu dağılımı, geçen yıllarda olduğu gibi dengeli. Seçici, ayrıntılı bilgiler içeren sorular ‘Organik Kimya’ bölümünde yer almış. Bilgi açığı olmayan öğrencilerin başarılı bir sınav geçirdiğini söyleyebiliriz.

Fizik: 201 5-LYS Fizik testindeki sorular, lise fizik müfredatın tamamın ı kapsayacak şekilde sorulmuş. Sorulardaki konu kapsamı, geçen yılki sınav la paralellik göstermekle birlikte, matematiksel işlemler biraz daha ön plana çıkmış. Öğrenciler, fizik testinin geçen yıla göre daha zor olduğunu belirtiyor.

Biyoloji: Hatalı, yanlış ve müfredat dışı herhangi bir soru göze çarpmadı, öğrenci yorumları bu doğrultuda… Son yıllarda olduğu gibi, sorular 12. sf konuları ağırlıklı olmakla birlikte 9, 10 ve 11. sınıf müfredatından da sorular sorulmuş. Geçmiş yıllara göre soruların biraz daha zorlayıcı, detaylı ve ayırt edici sorular olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR