Sonucu geometri belirleyecek!

Sınavdan çıkan adaylardan edindiğim bilgiye göre, adayları uğraştıran, uzun işlem gerektiren, matematik altyapısı sağlam öğrencileri ayırt eden, seçici sorular sorulmuş; izlenimim bu doğrultuda… Bunun yanı sıra, öğrencilerin rahatlıkla yanıtlayabileceği türden sorular da çıkmış. LYS-1’de İşlem yapma hızı, zamanı kullanma açısından ayırt edici bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.. .

LYS-1 Matematik testinde 9. 10. 11. ve 12. sınıf konularının tümünden ve müfredat dahilinde soru sorulmuş. Bu soruların çözümlerinin temel bilgiye, ispata ve yoruma dayalı olduğu bilgisini, sınava katılan adaylardan öğrendik. LYS-1 Geometri testinde, 10. 11. ve 12. sınıf konularından eşit sayıda soru çıktı. Geçmiş yıllara göre 12. sınıf konularından bu yıl biraz daha fazla soru çıktığını söyleyebiliriz. Konuları teorik olarak bilen öğrenciler, soruları rahatlıkla çözmüşlerdir; ama yine de Geometri testinin belirleyici olduğu belirtmekte yara var. Adaylar arasındaki dengeyi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Geometri testi bozacaktır.

Haberin Devamı

LYS-1’e MF 1, MF 2, MF 3, MF 4, T M 1, TM 2,TM 3 puan türüyle öğrenci alan yükseköğretim programları nı tercih edecek adaylar katılıyor. Önümüzdeki hafta bu sınava katılan a daylardan MF puan türüne göre öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek adaylar Fen Bilimleri ( LYS-2) sınavına; TM puan türüyle öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek adaylar ise Edebiyat-Coğrafya 1 (LYS-3) sınavına katılacak. Şayet aday , hem MF hem de TM puan türü yle öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek ise, her iki oturuma da katılmak zorunda. Dolayısıyla LYS-1, hem MF hem de TM puanlarının oluşum unda tek başına yeterli değil. Adayların önümüzdeki hafta yapılacak LYS-2 ve LYS-3 sınavlarını düşünmeleri, her iki oturumun sonucuna göre puanlarının ve sıralamalarının oluşacağını dikkate almaları gerekiyor.

DİĞER YENİ YAZILAR