Sürpriz yoktu, beklediğimiz türdendi...

İlk sınavı tamamladık… Adaylar 135 dakika süren sınavda tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi sorularını yanıtladı . Sınava yaklaşık 474 bin dolayında üniversite adayı katıldı.

Sınava giren öğrencilerden edindiğimiz bilgilere göre 2015 LYS-4 soruları beklenenden farklı değil di, genelde beklediğimiz türden bir sınavla karşılaştık . Dikkatli okuma, okuduğunu anlama, yorumlama ve analiz yapabilme yeteneğini ölçmeyi hedefleyen sorularla karşılaşıyoruz . Tarih dersinde ayrıntı bilgilerin sorulduğunu, coğrafya sorularının adayları biraz zorladığını ve güncel bilgileri kapsadığını ifade edebiliriz. Felsefe grubu sorularının, yapıları gereği oldukça uzun ve dikkatli okuma gerektirdiğini söyleyebiliriz. Adayların, LYS niteliği ve kapsamına uygun sorularla karşılaştığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

- Tarih: Sınav, müfredatla örtüşüyor. Beklenen müfredat çerçevesinde sorularla karşılaştık. Detay bilgilerağırlıktaydı…

- Coğrafya-2: Her zaman olduğu gibi, bu kez de adayları en zorlayan test bu oldu! Sorular ağırlıklı olarak 11. ve 12.sınıf müfredatı kapsamında hazırlanmış, 9. ve 10. sınıf konularından da sorular vardı . Müfredat dış soru sorulmamış, kon u dağılımı dengeliydi.

Haberin Devamı

- Felsefe Grubu: Mü fredat dışı soruyla karşılaşılmadı. Sorular, doğrudan bilgi gerektiren ve ayrıntılı düşünmeyi gerektiren tarzdaydı. Adaylar, soruların uzun ve bilgiyi gündelik hayata uyarlayan bir dil de olduğunu vurguladı. Psikoloji, doğrudan kavram sorgulayan; sosyoloji, yorum gücünü irdeleyen; mantık ise işlem gerektiren sorulardan oluştuğu, öğrencilerimizden edindiğimiz bilgiler arasında…

Şimdi gelelim en önemli noktaya: Şunu unutmayın; s süreci hala devam ediyor. LYS-4’ün muhakemesini bir kenara bırakıp, önümüzdeki diğer sınavlarla ilgili zihinsel hazırlığınızı iyi yapın. Puan türlerinin oluşumunda her oturumun değerli ve önemli olduğunu sakın unutmayın.

DİĞER YENİ YAZILAR