Matematik ve Fen ve Teknoloji testi belirleyici!

- Fen ve Teknoloji: Sorular orta zorlukta. Bilimsel bir hata yok, ilk sınava göre daha yüksek nitelikte sorularla karşılaştık. Kazanımlar orantılı dağıtılmış. Deneye dayalı soruların sayısı oldukça fazla. Laboratuvar çalışması yapan ve neden sonuç ilişkisini kurabilen adaylar bu testte daha başarılı olur. Grafik okuma becerisi yüksek olan adayların daha iyi sonuçlar alacağı bir sınavdı. Sorular kazanımlara uygun ve temel bilgileri sorguluyor. Soru ve seçenekler aç ık ve anlaşılır nitelikte . Grafik bilgisi ve görselleri yorumlama becerisi isteyen sorular oldukça fazlaydı. Sınavda ‘Isı ve sıcaklık’ kon usuna ait sorular ağırlıktaydı.

- T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: Müfredata ve kazanımlara uygun sorularla karşılaştık. Hatalı soru gözümüze çarpmadı, genellikle orta zorlukta sorulara yer verilmiş ve kaliteli sorularla karşılaştık. Kavrama ve analiz düzeyinde hazırlanmış olan sınav, çalışan öğrencilerin farkı nı ortaya çıkaracak nitelikteydi. .

- Yabancı Dil: İngilizce soruları, öğrencilerin anlayabileceği düzeyde açık ve net, hedeflenen konu ve kazanımları kapsıyor. Soruların tamamına yakını okuduğunu anlamaya yönelik, birkaç soruda kelime ve dil bilgisi sorularının, diyalogların ve cevap seçeneklerinin içine yerleştirilerek ölçülmeye çalışıldığı görüldü. Kelime bilgisi, karşılıklı konuşmada uygun ifadeyi bulma, okuduğunu anlama ve dil bilgisi ağırlıklı sor ular görüyoruz. O kuma parçalarını ve di y alogları dikkatli okuyan, çalışma kitabındaki etkinlikleri yapan, kelime çalışan öğrenciler kazanımlar doğrultusunda rahat bir sınav geçirdiler.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR