Türkçe’nin paragraf soruları yordu

Beklediğimiz türden bir sınavla karşılaştık… Görüştüğümüz adayların çoğu, sınavda çıkan soruların kolay olduğunu belirtti. Adayların ortak kanısı, sürenin yeterli olduğu ve yanıtlarını kontrol etme şansı buldukları doğrultusundaydı. Adaylar genellikle kendilerini fen bilimleri ve matematik sorularının zorladığını, Türkçe testindeki paragraf sorularının yorduğunu dile getirdi.

Sorular müfredatla paralel

2015-YGS’de adaylar genelde kolay bir sınavla karşılaştı. Genel anlamda YGS’nin müfredata uygun, çalışan öğrencilerin çok rahat yapabileceği sorulardan oluştuğunu söyleyebiliriz. Sorular, müfredata paralel sorulduğundan, öğrencilerin sınavda sıkıntı çekmediğini söyleyebiliriz. YGS’den çıkan tüm öğrencilerin geriye bakmadan ve vakit kaybetmeden LYS’ye hazırlanması gerekiyor.

Hız-zaman dengesini kuran kazanır

2015-YGS’de sürpriz soru çıkmadı. Düzenli ve planlı çalışan öğrencilerin başarılı olduğu bir sınavla karşılaştık. YGS beklenildiği gibi, temel bilgiyi gerektiren ve bilgiyi yorumlama becerisi isteyen sorulardan oluştu. ÖSYM, soruların yıldan yıla farklılık göstermemesine özen gösteriyor, yani adaylara sürpriz yapmıyor. YGS bir yarışma sınavı, bu sınavda zamanı verimli kullanmak çok önemli. Hız-zaman dengesini iyi kuran adaylar, bu sınavda kesinlikle başarılılı olur, ÖSYM adaylardan bu dengeyi kurmalarını istiyor.

Haberin Devamı

Düzenli çalışan barajı geçer

Adaylardan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, 2015-YGS’nin sorularının müfredata uygun hazırlandığını görüyoruz. Sınav, öğrencinin düşünme ve çıkarım yapma yeteneği sorgulayan sorulardan oluşuyordu. Öğrencilerin zorlanmayacağı ve barajı geçme açısından sıkıntı yaşamayacakları bir sınavla karşılaştık. Soruların tümüne bakıldığında, düzenli çalışan her öğrencinin yapacağı kolaylıkta olduğu görülüyor.

DİĞER YENİ YAZILAR