Yerleştirmede önemli hata

Haberin Devamı

2013-ÖSYS Tercih Kılavuzu’nda ‘Tablo-4 Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Programları Tablosu’nun Özel Koşul ve Açıklamalar sütununda 49’ncu madde yazan bölümlerin tümünde yerleştirme hatası var!

49’ncu madde hangi üniversitelerin hangi bölümlerde var diye bütün kılavuzu taradım, sadece iki üniversitede, 6 bölümde karşıma çıktı.
Yerleştirmede önemli hata
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Müh. (İng.) ve Gemi Makineleri İşletme Müh. (İng.), diğeri İTÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Müh. (Türkçe), Deniz Ulaştırma İşletme Müh. (İng.) (UOLP-SUNY Maritime) Ücretli ve yüzde 50 Burslu, Gemi Makineleri İşletme Müh. (Türkçe) (55 Kontenjan), Gemi Makineleri İşletme Müh. (İng.) (UOLP-SUNY Maritime) Ücretli ve yüzde 50 Burslu, yine İTÜ’nin KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkesi Deniz Ulaştırma İşletme Müh. (İng.), Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh. (İng.) KKTC Vatandaşları , Gemi Makineleri İşletme Müh. (İng.) -KKTC Vatandaşları. Nereden baksanız, 9 programda 445 adayın sonucunu etkileyecek bir sorunla karşı karşıyayız. Peki sorun ne?

Sorun 49’ncu madde...
Yerleştirmede önemli hata
Soru şu: Ey Dokuz Eylül ve İTÜ’nün Denizcilik Fakülteleri, aday hangi tür okuldan mezun olursa olsun, hangi alandan mezun olursa olsun, istediği üniversiteyi de, istediği bölümü de seçebilir. Siz bu kısıtlamayı neye göre koyuyorsunuz? Gelelim ikinci hatanıza: Artık bu tür liselerde alan seçimi yok, ders seçimi var! Anadolu liselerinde alan kalmadığı için, burayı seçen bu okul çıkışlı adayları siz yok saydınız, hiç kaale almadınız. Ayıkla pirincin taşını...

DİĞER YENİ YAZILAR