Kadir Has’ta her üç öğrenciden biri burslu

Haberin Devamı

Kadir Has Üniversitesi’nde 2011-2012 eğitim öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerin yüzde 76’sı çeşitli burs imkânlarından faydalanıyor.

KADİR Has Üniversitesi, burs olanakları bakımından diğer vakıf üniversitelerinden farklı bir eğitim anlayışına sahip. Çok sayıda öğrenciden ziyade, nitelikli öğrenci yetiştirmeyi hedef alan üniversitede burslu okuyan öğrenci oranı da her geçen yıl artıyor. 2011-2012 eğitim öğretim yılında üniversiteye ilk kez kayıt olan öğrencilerin yüzde 76’sı çeşitli burs imkânlarından faydalanıyor. Bu oran 2010-2011 yılında ise yüzde 63’dü. Üniversitede burslar ve koşulları şöyle:

ÖSYM Bursları: ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda tam, yarı ve yüzde 25 burslu bölümleri tercih edenlere karşılıksız olarak verilen burslarda öğrencin başarı durumundan etkilenmeden, kesintisiz olarak normal eğitim süresi boyunca geçerli oluyor.

Kadir Has Bursu: Burslu veya ücretli lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden, ÖSYS sıralamasında TS-1, MF-4, TM-1 ve TM-2 puan türlerinde ilk 5 bin’e giren öğrencilere, her eğitim-öğretim yılında 9 ay boyunca derecelerine göre farklılaşan miktarlarda eğitim desteği sağlanıyor. Kadir Has Bursu çerçevesinde verilen eğitim desteğinin miktarları şöyle:

- İlk 100 (Dil puan türü hariç) içinde yer alan öğrencilere 2.000 TL;

- İlk 500 (Dil puan türü hariç) içinde yer alan öğrencilere 1.000 TL;

- İlk 1000 (Dil puan türü hariç) içinde yer alan öğrencilere 750 TL;

- İlk 2000 (Dil puan türü hariç) içinde yer alan öğrencilere 500 TL;

- İlk 3000-5000 (Dil puan türünde hariç) arasında yer alan öğrencilere 250 TL.

Kadir Has Bursu bir eğitim yılında 9 ay süre ile ödenir ve normal öğrenim süresince devam eder. Bu süre yabancı dil hazırlık okulunda okuyacak öğrenciler için 5 yıl, doğrudan bölümlerinin birinci sınıfına başlayan öğrenciler için 4 yıldır. Diğer burslar ise şöyle:

Selimpaşa Bursu: Selimpaşa ve çevresindeki meslek lisesi ve liselerden mezun olup Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Meslek Yüksekokulu programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin ücretinde indirim yapılıyor.

Spor Bursu: İngilizce Hazırlık, Önlisans ve Lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden branşlarında üstün başarılı olduklarını belgeleyen ve Üniversite adına yarışlara katılabilecek olanlara değerlendirmeler sonrası verilir. Üniversite herhangi bir spor dalında başarı göstermiş lisansı ve /veya milli derecesi olan öğrenci adaylarına sunduğu burs imkanları oldukça fazla. Sağlık Spor Dairesi Başkanlığı bu niteliklere sahip öğrencilerin belirlenmesi konusuna destek veriyor.

Khas Onur Bursu: Her akademik yıl bitiminde, sorumlu olduğu tüm dersleri başarıyla tamamlamış, yıllık not ortalaması 4.00 üzerinden 3.00 veya üzeri olan ve kendi fakültesindeki öğrenciler arasında ilk yüzde 5’lik dilime girmeyi başaran öğrencilere kayıt ücretinden indirim şeklinde % 100’e kadar ‘Khas Onur Bursu’ veriliyor.

Barınma/Yurt Bursu: İstanbul dışından gelen ve yurtta kalmak isteyen ilk 5000’den gelen öğrencilere üniversitenin öğrenci konukevinde 2 kişilik odalarda barınma imkânı sağlanıyor. Yer verilememesi durumunda; 250 TL aylık barınma yardımı yapılır. Barınma yardımı bir eğitim yılında 9 ay süre ile ödenir ve öğrencinin başarı durumundan etkilenmiyor.

5 FAKÜLTE 3 YÜKSEKOKUL

SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ

- Mimarlık

- Endüstri Ürünleri Tasarımı

- İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

- Tiyatro

HUKUK FAKÜLTESİ

İKTİSADİ, İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ

- Ekonomi

- İşletme

- Uluslararası Ticaret ve Finans

- Uluslararası İlişkiler

- Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

- Halkla İlişkiler ve Tanıtım

- İletişim Tasarımı

- Radyo, Sinema ve Televizyon

- Reklamcılık

- Yeni Medya

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

- Bilgisayar Mühendisliği

- Elektrik-Elektronik Mühendisliği

- Endüstri Mühendisliği

Enerji Sistemleri Mühendisliği

- Enformasyon Teknolojileri

- Enformasyon Teknolojileri Programı

- Yönetim Bilişim Sistemleri Programı

UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU (4 YILLIK)

- Gayrimenkul ve Varlık Değerleme

- Sermaye Piyasası Denetim ve Derecelendirme

- Uluslararası Ticaret ve Lojistik

- Bankacılık ve Sigortacılık

KADİR HAS MESLEK YÜKSEKOKULU

- Bilgisayar Programcılığı

- Elektronik Haberleşme Teknolojisi

- Grafik Tasarımı

- Mekatronik

- Bankacılık ve Sigortacılık

- Basım ve Yayın Teknolojileri

- Dış Ticaret

- Halkla İlişkiler ve Tanıtım

- Lojistik

- Radyo ve Televizyon Teknolojisi

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

DİĞER YENİ YAZILAR