Haliç Üniversitesi altın kadrosuyla bu sene çok iddialı

Haberin Devamı

HALİÇ Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu en öncelikli avantaj, Türkiye ve dünyanın en saygın üniversitelerinden öğretim kadrosuna katılan seçkin, deneyimli ve fark yaratan akademisyenler... Bu altın kadro, öğrencilere, “Araştırmayı, düşünmeyi, yaratmayı ve öğrenmeyi“ öğretiyor.

Neden Haliç Üniversitesi?

EĞİTİMDE çağdaş kalite: Haliç Üniversitesi’nin tüm programları, çağın yenilik ve işleyiş dinamikleri takip edilerek ve uluslararası platformda rekabet edebilecek mesleki bilgi ve donanıma sahip kaliteli insan gücü yetiştirme prensibi esas alınarak hazırlanmıştır.

- Uluslararası akademik ve profesyonel deneyime sahip seçkin eğitim-öğretim kadrosu: Haliç Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu en öncelikli avantaj, Türkiye ve dünyanın en saygın üniversitelerinden öğretim kadrosuna katılan seçkin, deneyimli ve fark yaratan akademisyenlerdir. Bu altın kadro, öğrencilere, “Araştırmayı, düşünmeyi, yaratmayı ve öğrenmeyi“ öğretiyor.

- Öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı 8.4: Bu mükemmel oran, öğretim elemanlarının öğrencilerle daha yakından ve birebir ilgilenmelerini mümkün kılıyor.

- Mükemmel öğretim üyesi öğrenci iletişimi: Haliç Üniversitesi öğretim üyeleri öğrencileriyle “Öğrenci Odaklı Üniversite” üzerine kurulu ve üniversitenin kurumsal kültürüyle özdeşleşen sevgi, saygı ve üretime endeksli bir diyalog sistemi çerçevesinde iletişim kuruyor.

- Üniversite-iş dünyası işbirliği/Güncel, girişimci ve sosyal bir dünya insanı yetiştirme hedefi: Haliç Üniversitesi, öğrencilerinin teorik öğretimin yanı sıra hızla değişen ülke ve dünya gündemine adapte olmalarını mümkün kılacak güncel ve pratik bilgilerle donatılması, iş hayatının dinamikleriyle tanışması ve sosyal yönü kuvvetli dünya bireyleri olarak yetişmesini hedefliyor.

- Gerçek bir kent içi üniversitesi: İstanbul’un en merkezi semtlerinden Mecidiyeköy, Şişhane, Şişli Bomonti ve Gayrettepe’de hizmet veren Haliç Üniversitesi, önemli ulaşım ve taşımacılık arterlerinin kesişme noktasına yürüme mesafesindeki ideal konumuyla öğrencilerine büyük avantaj sağlıyor. Kent üniversitesi olma özelliğiyle de öğrencilerinin, ders dışı zamanlarda tarih, kültür ve sanat şehri İstanbul’un sayısız etkinliklerinden faydalanmalarını ayrıca sosyal, kültürel, sportif ve diğer faaliyetlerle kendilerini geliştirmelerini mümkün kılıyor.

Öğrencilerimiz gurur kaynağımızdır

ÜNİVERSİTEMİZ, 2010-2011 akademik yılı sonunda onuncu mezunlarını verdi. Eşsiz bir gayret ve başarma azmiyle canla başla çalışarak mezuniyet zaferini göğüsleyen gençlerimizi içtenlikle tebrik ediyor, büyük bir güven içinde evlatlarını Haliç Üniversitesi’ne teslim eden ailelerini de kutluyorum. Ayrıca öğrencilerimizin fevkalade iyi yetişmiş birer dünya insanı olarak hayata atılabilmeleri için tüm bilgi birikimi ve deneyimlerini yüksek kalite standardı hedeflerinden asla taviz vermeden seferber eden değerli öğretim üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.

Üniversitemizin kuruluş aşamasından beri temel amacımız, öğrencilerimize çağdaş ve kaliteli eğitim öğretim hizmeti sunmanın yanı sıra onları dürüst, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vizyon sahibi, ülkesine, milletine ve insanlığa faydalı aydın gençler olarak yetiştirmek ve uluslararası platformda ön plana çıkabilecek uzman profesyoneller olmalarını sağlamaktır. Büyük bir mutlulukla belirtmek isterim ki üniversitemizin her geçen gün daha mükemmel sonuçları hedefleyerek ulaştığı başarı düzeyi, öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişim grafikleri ayrıca bilim, kültür, sanat ve spor alanlarındaki atılımlarımız hedeflerimize ulaşmak için verdiğimiz titiz çabanın en güzel kanıtıdır ve tüm Haliç Üniversitesi camiasının en büyük gurur kaynağıdır.

Kurucu vakfımızın sağlık hizmetlerinde ulaştığı üstün başarıya paralel olarak Haliç Üniversitesi’nin bilim ve teknolojiyi benimsemiş, öğrencilerimizin çok boyutlu düşünebilen, yaratıcı, üretken ve girişimci bireyler olarak topluma kazandırılmaları ve üniversitemizin uluslararası standartlarda akademik altyapıya sahip bir bilgi çağı kurumu olabilmesi için büyük bir özveriyle çalışan eğitim-öğretim kadromuz geçlerimize her açıdan örnek ve destek olacaktır. Sağlık hizmetlerindeki başarımız, eğitim hizmetlerimizin teminatıdır.

Eğitim kalitesinden ödün vermiyoruz

HALİÇ Üniversitesi’nin temel hedefi, uluslararası düzeyde tanınan, bilgi çağının gereklerini eğitim ve öğretimde uygulayan, eğitim kalitesinden ödün vermeyen bir kent üniversitesi olmaktır. Bu hedefe ulaşmak amacıyla kurucu vakfımızın engin desteği ve mütevelli heyetimizin yol göstericiliğinde öğrenci, öğretim kadrosu bütünlüğünü oluşturarak kurumsal sinerjiyi yaratmanın gayreti içindeyiz.

Kurumsal sinerjimizin temel unsuru, çağdaş bilgi ve beceri ve de tecrübeye sahip nitelikli öğretim kadromuzdur. Öğretim kadromuzun oluşturduğu eğitim çevresinde öğrencilerimizi ulusal, evrensel, çağdaş, kaliteli, uygulanabilir, rekabetçi bilgi ve becerilerle donatarak hedefe ulaşmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin milli, etik ve moral değerlere sahip, ülke bütünlüğünün temel taşı ve de Mustafa Kemal Atatürk’ün önderlik ettiği ilke ve prensipleri ve cumhuriyet değerlerini koruyacak nitelikli bireyler olmaları için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Haliç Üniversitesi’nden gururla mezun olan öğrencilerimizi amaçlarına ve hedeflerine yönelik rekabetçi koşullara uyum sağlayan, ömür boyu öğrenmenin erdemi ve bilincinde olan, özgüvenli ve özgür düşünce yapısına sahip nitelikli bireyler olarak topluma kazandırmak, emek, gayret ve birikimlerimizin onuru ve gururu olacaktır.

Tanıtım ve Tercih Danışmanlığı Günleri

HALİÇ Üniversitesi tarafından 18 Temmuz-2 Ağustos 2011 tarihleri arasında Mecidiyeköy Yerleşkesi’nde düzenlenecek “Tanıtım ve Tercih Danışmanlığı Günleri” süresince üniversitenin akademisyenleri ve rehberlik birimi, adaylara meslekler, bölümler ve puanlar konusunda ücretsiz genel bilgilendirme yapacak. Bu kapsamda eğitim uzmanı Sadık Gültekin de tercih danışmanlığı hizmeti verecek. Adaylar “Ücretsiz Tanıtım ve Tercih Danışmanlığı” başvurusmu için (0212) 275 20 20 no’lu telefondan veya www.halic.edu.tr adresinden randevu alabilirler.

İletişim adresi

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Mecidiyeköy Merkez Kampüsü

Bülükdere Cad. No: 101

Mecidiyeköy/İstanbul

Tel: 44HALIC (444 25 42)

(0212) 275 20 20

www.halic.edu.tr

DİĞER YENİ YAZILAR