Özyeğin Üniversitesi’nde bu yıl tüm öğrenciler burslu okuyacak

Haberin Devamı

Öğrencilerin tamamının burslu kabul edileceği 2011-2012 akademik yılında verilen burslarla öğrencilerin ödeyeceği öğrenim ücreti yerleşeceği programa göre sıfır (0) TL ile 19.875 TL arasında değişiyor.

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermeyi amaçlıyor. Özyeğin Üniversitesi, Türkiye ortamında olduğu kadar bölgesel ve küresel ölçekte de geçerli olacak yaratıcı, özgün, faydalı ve uygulanabilir bilgi üretmeyi ve üretilen bilginin uygulamaya geçirilmesi sürecinde aktif bir rol oynamayı hedefliyor. Öğrenim programlarını, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hakim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin ve uygulama becerisi olan gençler yetiştirmeye yönelik şekillendiren Özyeğin Üniversitesi bireysel sorumluluk alabilen, ilkelerine bağlı, sonuç odaklı, teorik bilgi ve uygulama deneyimine sahip, sürekli öğrenmeyi ilke edinen mezunları sayesinde sahip olduğu vizyonu gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Özyeğin Üniversitesi kurulduğu günden itibaren dünya standartlarında bir eğitimi ve akademik kadroyu başarılı öğrenciler için maddi yönden erişilebilir kılma hedefiyle zengin ve çeşitli burs imkanları sunuyor.

Daha geniş olanaklar

Giriş bursları: 2011-2012 akademik yılında tüm öğrenciler çeşitli oranlarda burslu kabul edilecek. 717 öğrenci % 25, % 50 oranlarında veya tam burslu Özyeğin Üniversitesi’ne girecek. Girişimcilik Lisans Programı’na tüm öğrenciler tam burslu kabul edilecek.

Burs yükseltme ve ek burslar: İşletme, Girişimcilik, Bankacılık ve Finans ile Mühendislik programlarına ilk altı tercihinden yerleşecek adaylar arasından ilk 1.000’e girenlere aylık 1.100 TL, 1.001-5.000 arasında olanlara aylık 800 TL, 5.001-10.000 arasında yer alanlara aylık 300 TL nakit burs verilecek.

Akademik başarı bursları: Özyeğin Üniversitesi’nde öğrencilerin öğrenime devam ederken gösterdikleri üstün akademik başarılar da burslarla ödüllendirilir. Böylece burssuz veya kısmi burslu programlarda öğrenim gören öğrenciler daha geniş burs olanaklarından yararlanırlar.

Yüzde 100 Dekanlık Bursu

Üniversiteye girişte yenilikçi burslar: Yıl boyunca aday lise öğrencilerine yönelik düzenlenen atölye çalışmaları ÖSS başarısından bağımsız burs alternatiflerinin önünü açıyor. Mesela mühendislik adaylarının katıldığı Bilgisayar Oyunu Atölyesi çalışması sonunda başarılı bulunan öğrencilerden üniversiteye giriş sınavında Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ni tercih edenler “% 100 Bilgisayar Mühendisliği Dekanlık Bursu”na hak kazanıyor. Böylece programa gerçekten ilgi duyan, başarı potansiyeli yüksek adayların burs olanaklarına erişmesi mümkün oluyor.

Lisansüstü öğrenime destek bursu: Her yıl Hukuk Fakültesi mezunları arasında yapılacak başarı değerlendirmesinde, genel not ortalaması en az 3.5 olan ve ilk 10’a giren öğrencilere lisansüstü öğrenime destek bursu verilecek. İlk beşe girenlere yurt dışında Özyeğin Üniversitesi’nin onayladığı üniversitelerin lisansüstü programlarından birindeki öğrenimleri için en fazla 20 bin euro, diğerlerine Özyeğin Üniversitesi lisansüstü programlarından birine kabul edildikleri takdirde tam burs desteği veriliyor.

Burslar karşılıksızdır

Özyeğin Üniversitesi’ne yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar karşılıksızdır. Burslar, öğrenimlerine İngilizce Dil Hazırlık Programı’ndan başlayanlar için bu programda en fazla 2 yıl olmak üzere 6 akademik yıl, doğrudan lisans programlarından başlayanlar için 5 akademik yıl süresince akademik başarı koşullarına bağlı olarak devam ediyor.

Öğrenim kredisi: Türkiye’de ilk kez üç yıl önce Özyeğin Üniversitesi tarafından geliştirilen ve uygulanan öğrenim kredisinden bu sene üniversiteye girecek öğrenciler de yararlanabilecek. Öğrenim kredisi modelinde Özyeğin Üniversitesi öğrencileri öğrenim ve konukevi ücretlerinin ödemelerinde kullanılmak üzere uygun koşullarda kredi kullanabilme olanağından faydalanabiliyor.

Çekmeköy Kampüsü’nde yaşam Ekim’de başlıyor

ÖZYEĞİN Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde yaşam Ekim 2011’de başlıyor. Lisans öğrencileri bu yıldan itibaren yeni kampüste öğrenim görmeye başlayacak. Dünyanın önde gelen mimarlık firmalarından RMJM tarafından tasarlanan Çekmeköy Kampüsü Türkiye’nin ilk çevreci üniversite kampüsü olma iddiasını da taşıyor.

100 bin metrekare kapalı alana sahip olan kampüsün 1500 öğrenci kapasiteli akademik binaları, teknolojik ve modern 15 uygulamalı laboratuvarı, öğrenci merkezi, eğitim teknolojilerinden en üst düzeyde yararlanılan çağdaş kütüphanesi, 350 kişi kapasiteli oditoryumu ve açık spor alanları 2011-2012’de hizmete girecek.

2012-2013 akademik yılında bitecek diğer yurt binası, bir akademik bina, 950 kişilik oditoryum ve spor merkeziyle kampüsün bütün temel fonksiyonları tamamlanmış olacak. Şile otoyolu üzerindeki, İstanbul’un yeni çekim merkezlerinden Çekmeköy’de yer alan kampüs, Boğaz geçişi için yapılması planlanan yeni köprünün de güzergahı üstünde bulunuyor. RMJM mimarlık grubunun üniversiteler için tasarladığı diğer projeler arasında Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi, Cambridge Üniversitesi William Gates Binası, Princeton Üniversitesi Bowen Binası, Oxford Üniversitesi Kimya Araştırma Binası, University of West Scotland Ayr Kampüsü bulunuyor. Doğal malzeme kullanımının ön plana çıktığı Çekmeköy Kampüsü binalarının tanımlayıcı özellikleri ışık ve şeffaflık. Kampüs, kaynak ve işletme maliyetlerinin ekonomik kullanımıyla sürdürülebilirlik konusunda bir örnek teşkil edecek.

Üstün başarılı öğrenciye yurt dışı staj olanakları

TÜM lisans programlarında stajın zorunlu tutulduğu Özyeğin Üniversitesi, akademik başarıları doğrultusunda öğrencilerine staj imkanı sunuyor. Not ortalaması 3.50 üzerinde olan üstün başarılı öğrenciler ise üniversitemiz tarafından yurt dışında staja gönderiliyor. Özyeğin Üniversitesi yurt dışında ücretli staj imkanı sunduğu öğrencilerinin seyahat ve konaklama giderlerini de karşılıyor. Öğrencilerimiz hangi programda okurlarsa okusunlar ikinci sınıftan itibaren Türkiye’de bir ilk olan Sektörel Çözümler programına dahil oluyor. Bu program kapsamında hem sektörleri, hem de iş alanlarını konusunun en uzmanı olan kişilerinden öğreniyorlar. Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla işbirliklerimiz, bu programın genişleyerek sürdürülmesine önemli katkı sağlıyor. Vestel’in yüksek lisans ve yönetici eğitimlerini biz yürütüyoruz. IBM’le, Turkcell’le geniş kapsamlı işbirliklerimiz var. Otel Yöneticiliği programımızın Swissotel ile özel bir işbirliği anlaşması var. Bu anlaşma kapsamında öğrencilerimiz, dünya genelindeki Swissotel işletmelerinde staj yapma olanağına sahip oluyor ve mezun olduklarında Swissotel işletmelerinde işe alımlarda öncelik kazanıyor. Üniversitede yürütülen araştırma projeleri Avrupa Birliği, TÜBİTAK ve Santez gibi kurumların yanı sıra Türk Telekom, Argela, IBM, Eska Ecza ve Goldman Sachs gibi sektörel ortakları-mızca destekleniyor.

8 milyon TL’lik proje bütçesi

ÖZYEĞİN Üniversitesi İşletme, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği programları ve Otel Yöneticiliği’nin yanı sıra 2011-2012 akademik yılına 6 yeni lisans programıyla girmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin ilk Girişimcilik lisans programının yanı sıra Bankacılık ve Finans lisans programını açacak olan Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ), Hukuk, Psikoloji, İktisat ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümleriyle de iddialı.

2008 yılında kurulmuş olmamıza rağmen öğretim üyesi başına araştırma çıktılarında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olduk. Özyeğin Üniversitesi’nde şu anda 10 Avrupa Birliği, 17 TÜBİTAK, 1 Santez ve 12 Endüstri projesi yürütülüyor. Bu projelerde toplam 40 lisansüstü öğrenci, tam zamanlı olarak araştırma yapıyor. Bu projelerin toplam bütçeleri yaklaşık 8 milyon TL’dir.

Yeni açılan programlar

ÖZYEĞİN Üniversitesi 2011-2012 akademik yılında 6 fakülte altında bulunan 11 programla eğitim verecek. Özyeğin Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi altında İşletme, Mühendislik Fakültesi altında Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği programları ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu altında Otel Yöneticiliği bulunuyor. Yeni açılan Hukuk Fakültesi, Psikoloji (Fen Edebiyat Fakültesi), Girişimcilik, Bankacılık ve Finans programlarına ve Sivil Havacılık Yüksekokulu’na bağlı Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Lisans Programı’na da bu yıl öğrenci kabul ediliyor.

Neden Özyeğin Üniversitesi?

BİRİNCİ sınıf bir akademik kadroyla çalışmak, İstanbul’da Türkiye’nin en yeni ve ilk çevreci kampüsünde okumak ve yaşamak isteyen öğrenciler bizi tercih etmeli. Biz başarılı öğrencinin kaliteli eğitime şartları ne olursa olsun ulaşabilmesi gerektiğine inanıyoruz ve kurulduğumuz günden bu yana zengin burs olanaklarımızla bu konudaki sözümüzü yerine getiriyoruz.

Sektörel çözümler derslerimiz, staj ve yurt dışı değişim olanaklarımız, yenilikçi egitim sistemimiz ve sektörlerle iç içe olan akademisyenlerimizle işverenlere hemen katkıda bulunacak mezunlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Tüm öğrencileri değişik oranlarda burslarla alıyor olmamız, toplumun her kesimi için ulaşılabilir bir üniversite olmamızı sağlıyor.

Araştırma önemli

Özyeğin Üniversitesi’nde lisans eğitiminde olduğu kadar, araştırma ve lisansüstü çalışmalarda da mükemmelliğe erişmeye büyük önem veriyoruz. Böylelikle en yeni gelişmeleri sunabiliyoruz ve öğrencileri bilgi üretimi sürecine dahil edebiliyoruz. Öğretim üyesi başına araştırma çıktılarında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olduk.

Uluslararası alanda önemli bir sıralama olan ABD’deki University of Texas at Dallas’ın yaptığı araştırmaya* göre dünyanın en prestijli 24 işletme dergisinde 2009 yılından bu yana yer alan akademik yayınlar sıralamasında ilk 200’e giren iki Türk üniversitesinden biri Özyeğin Üniversitesi’ydi. Geçtiğimiz sene üçüncü kişiler tarafından yapılmış olan iki ayrı öğrenci memnuniyet anketinde birinci ve ikinci olduk. Üniversitemizin bizi diğerlerinden ayıran bir diğer temel özelliği girişimciliğe verdiğimiz önemdir. Türkiye girişimcilik ekosisteminde yer alan önemli boşlukları doldurmaya adayız. Bu tabii tek bir üniversitenin yapabileceği bir iş değil ancak bu konuyu sürekli gündemde tutarak ve yeni projeler geliştirerek Türkiye’de girişimciliğin gelişmesine ön ayak olan öncü kurumlardan biri konumuna geldiğimizi düşünüyorum.

İlke imza atıyoruz

Türkiye’nin ilk Girişimcilik Lisans Programı’na bu seneden itibaren tamamı tam burslu öğrenci kabul ederek girişimci ruha sahip öğrencileri bulup onlardaki potansiyeli geliştirmeyi hedefliyoruz.

KİMLİK BİLGİLERİ

KURULUŞ YILI: 2008

REKTÖR: Prof. Dr. Erhan Erkut

ÖĞRENİM DİLİ: Eğitim dili İngilizce olan üniversitemizde öğrencilerimizin büyük bir kesimi bir yıllık İngilizce Hazırlık Programı’na dahil oluyor. İngilizce’nin yanı sıra Rusça, İspanyolca, İtalyanca, Almanca gibi dilleri de öğrencilerimiz diledikleri takdirde öğrenebiliyor. Bizim hedefimiz öğrencilerimizin iki yabancı dilde rahat iletişim kurabiliyor olmalarıdır.

ÜCRETİ: Fakülteler KDV dahil 26.500 TL

Yüksekokullar 17.800 TL

ÖĞRENCİ SAYISI: Bu yıl 717 yeni öğrenci alacak ve toplam 1.600 öğrenciye ulaşacak.

AKADEMİK PERSONEL SAYISI: Toplam akademik personel sayımız 105’tir.

Tercih dönemi tanıtım günleri

18 Temmuz-6 Ağustos

Bilgi için tel: 0216-559 20 00

www.ozyegin.edu.tr

www.ozyegin.edu.tr/

ADAYLAR/Anasayfa

www.facebook.com/ozyegin-

universitesi

www.twitter.com/o

İLETİŞİM ADRESİ

TELEFON: 0216 559 20 00 -

0216 559 20 99 (99 hat)

İnternet adresi: www.ozyegin.edu.tr

DİĞER YENİ YAZILAR