Bunlar doğru mu?

Sorun çok, muhatap kalmadı! Kime neyi soracaksın? İsmet Yılmaz gitti. Ziya Selçuk, çiçeği burnunda… Üstelik bu işlerin müsebbibi değil. ‘Dakka bir gol bir’ de olmamalı! Müsteşar bu işlere bakar mı? Pek sanmam. Peki, n’olacak? Kendimiz çalıp, kendimiz oynayacağız gibi gözüküyor. Ben, yine de bir sorayım; belki bir ehl- i eğitimci çıkar. Aşağıda, velilerden gelen şikayetleri yazdım. Soru şu: Dile getirilenler doğru mu? Yanlışsa, ‘yanlış’ deyin; şayet doğruysa, gereğini yapın!

***

Merhaba Sayın Gültekin!

Küçük oğlum LGS ye kızım üniversiteye başlayacak. Fakat ikisi de kötü bir döneme denk geldi. TEOG kalkacak denince önce oğlumun motivasyonu bozuldu ve kursa gitme önerimi dinlemedi ve ben de ısrar etmedim. Kendine güveniyordu. Okuldaki kursların kendisine yeteceğini düşünüyordu. Sonu hüsran oldu. Zaten çok iyi bir sonuç alsaydı da yüzde 5’e girecek değildi. Belki diploma notu biraz daha iyi gelebilirdi. Şimdi OÖBP ortalama 87 oldu. Şu aşamada mahalli sistemle yerleştirileceğiz. Asıl sorunumuz şu: Bizim kayıt alanımızda her okul türünden sadece bir okul açılıyor. Mesela sadece bir Anadolu Lisesi açılıyor. Bu sorun özellikle bizim ilçemizde Ankara Keçiören’de söz konusu. İlçe MEM’e durumu arzettim. Haklısınız ama bizim elimizden bir şey gelmez diyorlar. Benzer şikayetlerden dolayı, konuyu il MEM’e yazdık diyorlar. Yazıyı bana gösterdiler, resmini çektim. Lakin il yetkilileri sorunu çözmek niyetinde değiller. Önce sorununuzu ilçeden çözeceksiniz diye beni oyaladılar. Fakat ısrar ettim. Şimdi ise nakil döneminde telafi edileceğini iddia ediyorlar. Oysa bu mümkün değil. Zira nakiller kısmi sorunları çözmek içindir; esas yerleştirmede ortaya çıkan haksızlığı asla düzeltmez. Ben de, bunun basında çıkmasının gerektiğini düşündüm. Gerçi geç olacak ve korkarım bir şey değişmeyecek. Biz, Ankara Keçiören Ayvalı’da oturuyoruz. Her türden ancak bir tane okul bizim kayıt alanımızda çıkıyor. İstediğimiz Anadolu liseleri bize yakın olmalarına rağmen, komşu kayıt alanımızda çıkıyor ve onlarda hiçbir şansımız kalmıyor. Oysa Sayın Müsteşar, bir açıklamasında hiç kimsenin istemediği bir okul türüne gitmek zorunda kalmayacağını söylüyordu. LGS kılavuzunda aynı türden üç okul seçebileceğimiz yazıyor. Oysa bizim böyle bir olanağımız yok. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Orhan C.

Haberin Devamı

***

Günaydın Sadık Bey,

Bir LGS velisiyim. Oğlum Fransızca eğitim aldı. Puan düşüklüğü nedeniyle MEB’e itirazda bulunduk. Geçen perşembe akşamı bizim puan da diğer öğrenciler gibi yaklaşık 7 puan arttı. Dün akşam baktığımda puan geri alınmıştı, farklı düşük bir sonuç, üstelik ilk sonuçtan bile düşük geldi. Devlete başvuru yapacağız. Oğlum, yüzde 1’lik dilimin altında olduğundan, bu durum tercihimizi çok etkileyecek. Vakit çok azaldı, üstelik ne yapacağımı bilmiyorum. Puanımızın doğru hesaplanmadığını düşünüyorum. İtiraz ekranında ‘işleme alındı’ notu var hala.

İlk açıklama;

Puan 421,7792 / Genel Yüzdelik Dilim 1,13 / İl Yüzdelik Dilim 1,41

Dil puanı düzeltildikten sonraki sonuç;

Puan 428,641 / Genel Yüzdelik Dilim 0,85 / İl Yüzdelik Dilim 1,1

Haberin Devamı

Dün akşam baktığımdaki sonuç;

Puan 421,0057 / Genel Yüzdelik Dilim 1,16 / İl Yüzdelik Dilim 1,46

Nereye nasıl başvurmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Huriye Ç

DİĞER YENİ YAZILAR