Gazete Vatan Logo

Sadece ürün değil sistem satıyoruz

Kombi konusunda gelecek talebin hepsine cevap verecek durumda olduklarını söyleyen Bosch Termoteknik Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Zafer Polat, “Teknik anlamda kuvvetliyiz. Sadece ürün değil, sistem satıyoruz” dedi.

Sadece ürün değil  sistem satıyoruz

Bosch Termoteknik Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Zafer Polat, Nisan ayında yürürlüğe giren ErP yönetmeliği ile eski tip hermetik kombi ve kazanlara getirilecek ithalat ve üretim yasağını değerlendirdi. Pazarın ilk geliştiği yıllarda düşük bütçeli cihazlara talebin fazla olduğunu belirten Polat, pazar ilerledikçe, tüketici bilinçlendikçe ve enerji fiyatları her geçen gün yükseldikçe bu ürünlerin fazla enerji tüketiminin artık tüketiciyi daha verimli cihazları satın almaya yönlendirdiğini söyledi.

“Bu hem ısıtma hem de klima cihazları için aynı şekilde oldu” diyen Polat, “Isıtma cihazlarında yoğuşma teknolojisine sahip cihazlar, klima sistemlerinde inverter teknolojisine sahip cihazlar talep görmeye başladı. Yüksek verim ve tasarruf sağlayan Buderus ve Bosch yoğuşmalı kombiler klasik ısıtma cihazlarına göre iklim, işletme ve bina şartlarına bağlı olarak yaklaşık yüzde 30’a varan oranlarda tasarruf sağlıyor. Bu da tüketicilerimizin ürüne ilgisini artırıyor” dedi.

En önemli özelliklerinin geniş bir ürün gamına sahip olmaları olduğunu dile getiren Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek elden birçok ürünü bayilerimize sunduğumuz bir sistemimiz var. Bütün kademeler bizde olduğu için, sistem çözümleri üretebiliyoruz. Gelen talebin hepsine alanımızda cevap verecek durumdayız. Ekibimiz teknik anlamda çok kuvvetli. Sadece ürün satan değil, sistem satan bir şirketiz. Bu sistem içindeki birçok komponenti geniş ürün gamında sunuyoruz. Bu sistem üzerinde konuşacak, gelecek sorulara yanıt verecek teknik seviyeye sahibiz. Türkiye çapında yayılmış bir bayi teşkilatımız ve servis teşkilatımız bulunuyor. Biz son kullanıcıya son kullanıcı da ihtiyaç anında bize kolay şekilde ulaşabiliyor.”

Haberin Devamı

Yüzde 30 tasarruf

Yıllardır 3E (Enerji, ekonomi ve çevre) prensibini işlediklerini, atmosfere daha az karbondioksit salımı yapmak ve aslında çevreyi korumak için ürünler geliştirdiklerini de anlatan Polat, bunların başında Manisa’daki fabrikada ödüllü Ar-Ge merkezinde geliştirilen yoğuşmalı kombilerin geldiğini anlattı. Polat, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Buderus ve Bosch yoğuşmalı kombiler klasik ısıtma cihazlarına göre iklim, işletme ve bina şartlarına bağlı olarak yaklaşık yüzde 30’a varan oranlarda tasarruf sağlıyor. Bosch Termoteknik olarak, ‘Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması (SEVAP-2)’ proje yarışmasında 1’incilik ödülü aldığımızı özellikle belirtmek isterim.”

Bağlanabilirlik belirleyici unsur
ErP yönetmeliği sonrası sektördeki belli başlı trendlere bakıldığında enerji verimliliğinin ön plana çıkacağının altını çizen Zafer Polat, “Enerji tüketimi konusunda tüketici nezdinde bilinç yaratılması ve farkındalık düzeyinin artırılması son derece önemli. Son yıllarda bu bilinç oluşmaya başladı. Daha az yakıt tüketen ve çevreye zarar vermeyen ürünler rağbet görüyor. Kentleşmenin artması, dijitalleşmenin getirdiği Nesnelerin İnterneti, Bağlanabilirlik gibi olgular da sektörümüzde belirleyici unsur olarak öne çıkıyor” dedi.
Bosch 1’inci Buderus 2’nci
Türkiye’deki ısıtma, soğutma ve havalandırma sektörünün yaklaşık 5.4 milyar TL olduğunu söyleyen Zafer Polat, şunları kaydetti: “Bosch Termoteknik olarak ErP yönetmeliği hazırlıklarımızı tamamladık. İngiliz BRG Building Solutions firması tarafından 2017’de Avrupa Isıtıcı Pazarına ilişkin raporuna göre; Bosch Termoteknik olarak yoğuşmalı kombi kategorisinde Bosch ve Buderus markalarımız ile ısıtma, soğutma ve havalandırma pazarında lider konumundayız. Bosch markası kombilerimiz ile 1’inci olurken, Buderus markamız da 2’ncilikle onu takip etti.”

Haberin Devamı