Gazete Vatan Logo

Saçlarınız dökülüyorsa dikkat!

Saçlarınız dökülüyorsa dikkat!

Saçları dökülen ve incelen kişilerde uygulanan PRP işlemi, saçları güçlendirirken, sağlıklı görünmesini de sağlıyor. Üniversite öğrencisi Buğra Ersoy da seyrelmeye başlayan saçlarını PRP tedavisiyle kuvvetlendirdi. Ailesinde irsi saç dökülmesi olan üniversite öğrencisi Buğra Ersoy (20), kendi saçlarının da seyrelmeye başladığını fark etti. Zaman zaman saç dökülmelerinin de başladığını gören Ersoy, bu durumun önüne geçmek için PRP tedavisi görmeye karar verdi.

“ENDİŞELERİM VARDI”

Son iki senedir saçlarında seyrelme ve dökülmeler olduğunu dile getiren Ersoy, altı ay önce PRP operasyonu geçirdi. İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör'den bilgi almaya gelen Ersoy, “İşlemi bilmediğim için endişem vardı. Yasemin Hanım’dan ön bilgi aldıktan sonra işlemin yapılmasına karar verdim. 15 dakika süren sorunsuz bir tedavi uygulandı. Tedavi sayesinde saçlarım güçlendi ve daha sağlıklı oldu. Eski fotoğraflarımla bakınca aradaki farkı görebiliyorum, çok memnunum” dedi.

ÖĞLE ARASI

Haberin Devamı

PRP İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, Buğra'nın saçlarında çok fazla dökülme ve seyrelme olduğunu dile getirerek, PRP tedavisinde çok iyi sonuç aldıklarını söyledi. Gülgör, PRP tedavisi hakkında şunları söyledi: “PRP yöntemini, saçları dökülmeye başlamış olan, incelmiş olan, seyrelme görünen saç diplerine uyguluyoruz. PRP; ince olan, bebe tüy dediğimiz tüyleri güçlendiriyor. Mevcut saçı güçlendirmek, yoğun göstermek için yapılan bir yöntem. Bu tedaviyi erkekler kadar kadınlar da tercih ediyor. 15-20 dakika süren bir işlemle operasyon gerçekleşiyor. Öğle tatilinde bile gelip işlem yaptıran hastalarımız var. İşlemden sonra iki gün saçların yıkanmaması ve düzenli kontrol edilmesi gerekiyor.”

PRP NEDİR?

Pıhtı hücrelerinden zengin kan demek olan PRP tedavisinde kişinin kendi kanından elde edilen, pıhtı hücreleri ve büyüme faktörlerinden zengin plasma cildi yenilemekte kullanılıyor. PRP, işlemde kişinin kendi kanı kullanıldığı için hiçbir alerji ve kanla bulaşan hastalık riski taşımıyor. İyileşme süreci, içerik dolayısıyla çok kısa olurken uygulama bölgesinde doku gelişimi başlıyor, hasar görmüş zayıf saç folikülleri onarılıyor ve yeni, güçlü saç kılı üremeye başlıyor.

Haberin Devamı