Gazete Vatan Logo
Magazin Saçlarıma takığım

Saçlarıma takığım

Ekranların en bakımlı ve en şık kadınlarından Ebru Akel’in güzellik sırları...

Kadınlar onu örnek alıyor, erkekler hayranlıkla izliyor. Markalar, yeni ürünlerini tanıtması için birbiriyle yarışıyor. Ekranların en bakımlı ve en şık kadınlarından Ebru Akel’le güzellik sırlarını konuştuk.
* “Küçük Sırlar” dizisi sona erdi. Yorucu bir sezon muydu sizin için?

- ‘Yorgunluk’, benimle çok bağdaşan bir kelime değil. Ama bu yıl hem dizi hem de başka işler bir arada olunca biraz yorulduğumu hissettim açıkçası. Temmuz ve ağustos hızlı geçti.

* Peki, siz ne zaman yorulursunuz?

- Çok çalışmaktan yorulmam. Beni yoran şey, sistemsizlik ve tembelliktir. Takık vaziyette prensip sahibiyimdir. Her şey yolunda gitmesine rağmen, üç kez sorup kontrol ederim. Bekletmeyi ve bekletilmeyi sevmem, bunun aksi olduğunda modum düşer.

* Geçen gün tatile çıkmış ama nezle olmuşunuz sanırım...

- Yaz nezlesi gibiydi. Islak saçla dolaşmayı çok severim nedense, hep de o yüzden hastalanırım.

* Kurutmadığınız için mi bu kadar canlı duruyorlar dersiniz?

- Bu durum yapısıyla da alakalı sanırım. Ama kendimi bildim bileli yüzüme ve saçıma iyi bakarım.

* Ne zaman başladı peki saçlarınızla ilgili bu durum?

- İlkokulda her gün saat 10.00’da banyom vardı. Banyodan çıkınca saçımı limon kolonyasıyla ıslatırdım ki ıslak görüntüsü gitmesin. Nedense kendimi ıslak saçla güzel hissediyorum. Çocukluğumdan beri parlak saç takıntım var.

BABAM YIRTIK JEAN GİYMEME ÇOK KIZAR

* Her gün bu kadar şık ve bakımlı mısınız peki?

- Ben saçı yapılı, full makyaj, topuklu ayakkabıyla dolaşan biri değilim günlük hayatta. Aksine bir yırtık jean -ki babam çok kızar giymeme-, tişört ve sandalet giyerim, hiç makyaj yapmam. Ama benim bakım dediğim şey temiz olmak ve sağlıklı görünmek. Bakım, insanın üst üste yaptığı boyalarla kendini saklaması değildir. Bunu yapanlar bana bakımlı değil, kendilerini, kişiliklerini boyaların altına saklamış kişiler gibi geliyor.

* Birçok markanın yüzü oldunuz. Sizce neden sizi seçiyorlar?

- Herhalde ekranda büyümüş olmamın getirdiği bir avantaj. İlk kez “Kara Melek”te oynadığımda 21 yaşındaydım. 14 yıllık süreçte bir sürü iş yaptım. Ekranda olmak birçok kişiye ulaşabilmemi sağladı.

* “Küçük Sırlar” erken mi bitti sizce?

- Devam edebilirdi aslında ama çok tadında bitti. 55 bölüm hiç durmadık. Ara vermediğimiz için de hikâye çok doğal ve akışında gitti, bitmesi gerektiği yerde de bitti. Ben mutluyum. Biricik karakterinden alabileceğimi aldım, verebileceğimi de sonuna kadar verdim.

* Bundan sonra ne yapacaksınız?

- Birkaç yarışma programı teklifi geldi, onları değerlendireceğim. Ama ondan önce iki ay dinlenmek istiyorum.

* Basınla en son bir araya geldiğinizde “Beni her gün uyandığımda mutlu eden biri var” demiştiniz. Yeni bir aşk mı var hayatınızda?

- Ben güne güzel uyanan biriyim. Sağlıklı olduğum için, ailem ve sevdiklerim yanımda olduğu için, hayatımdaki her şey yolunda gittiği için gülerek uyanıyorum. Tabii ki insan sürekli böyle dolaşamaz ama hayatımda beni mutlu eden, varlığıyla yüzümü gülümseten insanlar olmasının değerini biliyorum. O gün de sorulan soruya bu şekilde cevap vermişimdir.

Hurriyet

Haberin Devamı