Gazete Vatan Logo

Saç mağduru adaydan flaş karar

ADANA’da Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giriş belgesindeki saç rengi ile nüfus cüzdanındaki saç renginin farklı olması nedeniyle gözaltına alınan ve ikinci oturuma giremeyen 24 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya’nın babası Kamuran Çetinkaya, sorumlular hakkında yarın suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Üniversite mezunu olan Pelin Derya Çetinkaya 5 Temmuz’da Danişment Gazi Anadolu Lisesi’nde sınava girdi. Ancak, kimliğindeki fotoğrafı daha önce girdiği sınavda sanal ortamda sisteme kaydedilen haline benzemeyince, sınav sonunda gözaltına alındı bu yüzden de aynı gün öğleden sonra öğretmen adaylarının gireceği ikinci oturuma kimliği olmadığı için giremedi.

KİMSE ARAMADI

Sınav sahtekarlığı iddiasıyla gözaltına alınıp, hakkında işlem yapılan Pelin Derya Çetinkaya, 13 aylık emeğinin boşa gitmesine neden olanlar hakkında dava açmak için hazırlık yaptıklarını söyledi. Yaşadığı mağduriyete rağmen kimsenin kendisini arayıp özür bile dilemediğini belirten genç kız, 1 yılının heba olduğunu maddi ve manevi kayıplarının olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Genç kızın babası Kamuran Çetinkaya ise kızının ’sınav sahtekarı’ gibi gösterilmesine ve öğretmen adaylarının girmesi gereken ikinci oturumu kaçırmasına neden olan tüm görevliler hakkında dava açmak için avukatlarının çalışma yaptığını kaydetti. Kızından şüphelenen gözetmenden, kızına hakaret eden kadın polis memuruna karar tüm sorumlular hakkında dava açacaklarını belirten Çetinkaya, "Avukatımız hazırlarını muhtemel yarın tamamlayacak. Dosya hazırlanır hazırlanmaz Cumhuriyet Savcılığına gidip suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.