Gazete Vatan Logo

Saç ekiminde bunlara dikkat!

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları, saç ekimi hakkında en sık sorulan soruları sizin için cevapladı.

Saç ekiminde bunlara dikkat!

Kalıcı zevk ve güven sağlayan bir sonuç için tedaviye başlamak için doğru zamanı seçmek önemlidir. Saç ekimi yaptıran kişilerin yaşları 20'li yaşların ortasından 70’li yaşın üzerine kadar değişiklik gösteriyor. Aslında en doğru saç ekimi yaşı, saç dökülme sürecinin tamamlandığı yaştır. Böylece saç ekimi yaptırdıktan sonra saç dökülmeye devam etmez. Aksi takdirde tekrar açıklıklar oluşur ve saç ekimi revizyonuna ihtiyaç duyulur.

Ekilen saçların kalıcılığı ne kadardır?

Çıkarılan saç köklerinin kalıcılığı genellikle bir ömür boyu sürer. Tabii, farklı bir tıbbi durum ortaya çıkmadığı sürece. Ekilen saç kökleri dökülmeye karşı duyarsız olan kafa derisinin arka bölgesinden alındığı için saç dökülme sorunu yaşanmaz.

Nakledilen saçlar orijinal saçlardan ayırt edilebilir mi?

Hayır. Çünkü saç ekiminde kişinin kendi saç kökleri kullanılır. Eğer doğru açı, doğru eğim ve doğru tasarımla ekilerse orijinal saçlardan asla ayırt edilmez. Bunun için ön saç tasarımının kişinin yaş ve yüz şekliyle uyumlu bir şekilde doğal girinti ve çıkıntı oluşturacak şekilde ekilmesi gerekir. Alın bölgesini yusyuvarlak çevreleyen bir ön saç tasarımı saç telleri aynı yapıda olsa bile doğal görünmez.

Haberin Devamı

İyileşme süresi ne kadardır?

Saç ekiminin olası belirtileri 5 ile 7 gün sonra kaybolacaktır. Oluşan küçük kabuklar 10 ila 14 gün sonra düşer. Tekrar sosyal olarak aktif olana kadar iki haftalık iyileşme süresi planlamanızı öneririz.

Saç ne zaman yıkanır?

Saç ekiminizden sonraki üçüncü günden itibaren, saç ekiminden sonra oluşan kabukları gidermek için saçlarınız yıkanmalıdır. Saç ekim işleminden sonra ilk yıkama saç ekim merkezinde yapılabilir. Bundan sonra saçın nasıl yıkanması gerektiği konusunda cerrahlar hastalarını detaylı olarak bilgilendirir.

Spor yapmak ne zaman mümkün olabilir?

Spor yapmak genellikle yaklaşık 3 hafta sonra tekrar mümkün olabilir. Hafif yürüyüşler ilk günden itibaren yapılabilse de ağır sporlar için bu sürenin geçmesi beklenmelidir.

Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler hakkında hastalar operasyondan sonra ayrıntılı olarak bilgilendirilir. Bunun için saç ekim cerrahınızdan kullanılan tekniğe göre detaylı bilgi almalısınız.

Haberin Devamı

#GüncelÖztürk #SaçEkimi