Gazete Vatan Logo

Saç ekimi operasyonu ne kadar sürer?

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları, saç ekimi operasyonları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Saç ekimi operasyonu ne kadar sürer?

Saç ekimi operasyonu aslında çok uzun süren bir işlem değil. İşlemin muayene ve karar aşaması biraz daha uzun sürer. Muayene sırasında kişinin saç yapısı, dökülme sebepleri ayrıntılı şekilde incelenir. Normal bir saç ekim işlemi bir gün içinde ortalama 7 saat sürer. Bu süre ekilen saç kökü (greft) sayısına ve saç ekim tekniğine bağlı olarak değişiklik gösterir. Dökülen saçın oranında ve var olan saç sıklığına göre işçiliği ve süresi değişse de çok büyük bir farklılık göstermez. Kullanılan saç ekim teknikleri arasında FUE yöntemiyle saç ektirmek hem daha kolay, hem daha acısız hem de daha başarılı sonuçla verir.

Saç ektirmek isteyenler operasyondan bir hafta önce hazırlık yapmaya başlamalıdır. Operasyona hazırlanırken kan sulandırıcı ilaçlar ve vitaminler kullanılmamalıdır. Sigara kanda dolaşım bozukluğuna neden olduğu için kullanan kişilerde saç ekim işlemi her zaman istenilen sonuçları vermeyebilir. Çünkü bozulan kan dolaşımı saçın oksijensiz kalmasına ve beslenmemesine neden olur. O nedenle eğer sigara bırakılamıyorsa operasyondan 48 saat önce içilmeye ara verilmesi gerekir. Bunun dışında saç boyatılmamalı ve alkol kullanılmamalıdır. Saç ekimi işleminden önce saçta jöle sprey vb maddeler kalmayacak şekilde iyice temizlenmelidir. Kişinin saç dökülmesi ilk üç evredeyse saç ekim işlemi tek seansta sonuçlanabilir. Saç dökülmesi son üç evredeyse seans sayısı artabilir.

Haberin Devamı

Saç ekimi hakkında bilinmesi gerekenler

Saç ekim seansı sayısının belirlenmesinde kişinin bireysel özellikleri belirleyici rol oynar. Saç ekimi yaptıracak kişinin saçları kalın telli, kıvırcık, koyu renkliyse ve saç açıklık durumu azsa tek seansta yeterli bir sonuç alınabilir. Kişinin saçı; ince telli, düz, açık renkliyse ve saç ekilecek alanı da fazlaysa daha çok seans gerekebilir. Seans sayısı istenilen sonuca göre ayarlanabilir.

Hastaya saç ekimi için birden fazla seans uygulanması gerekiyorsa doktor saç köklerini yıpratmamak için seanslar arasına belirli bir zaman dilimi koyabilir. Doktor, hastanın beklentileri ve memnuniyeti doğrultusunda işlemi devam ettirecektir.

Haberin Devamı