Gazete Vatan Logo

Saç dökülmesinin psikolojik etkileri

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları, saç dökülmesinin kişiler üzerindeki psikolojik etkilerini ve tedavi çeşitlerini sizler için anlattı.

Saç dökülmesinin psikolojik etkileri

Saçlarınızı kaybetmeye başlayana kadar, muhtemelen özgüveninize ne kadar katkıda bulunduğunu fark etmiyorsunuzdur. Günümüzün “selfietoplumu”nda sürekli olarak görünümümüz hatırlatılıyor ve genç, zinde ve iyi görünümlü insanlara ait resimlerle bombardımana tutuluyoruz. Aynada baktığınız her gün, eskiden olduğunuz kadar genç olmadığınızı hatırlamak, oldukça moral bozucu olabiliyor.

Saç dökülmesi yaşayan erkeklerin çoğunluğu, özgüven kaybı gibi olumsuz psikolojik etkilerden mustarip olabiliyor. Birçok kişi sosyal olarak kendilerini rahat hissetmiyor, çünkü görünüşleri hakkında rahatsız hissedebiliyorlar. Günümüzde saç ekimi operasyonları ile bu sorun giderilebilmektedir. Saçların tamamı dökülmeden önce saç dökülme sebebini bulmak için bir dermatoloğa gidilmelidir. Saç dökülmesine neden olan sebep tedavi edildikten sonra kalıcı kellik sorunu ise saç ekimi ile kalıcı olarak giderilebilmektedir.

Stres saç dökülmesini artırabilir

Genç yaşta saç kaybetmeye başladığınızda, kendinize "Neden bu bana oluyor?" diye sorabilirsiniz. Saç dökülmesinden mustarip erkeklerde başlangıçta depresyon, stres ve anksiyeteseviyesinde artış görülebilir. Ne yazık ki, stres saç dökülmesi için yaygın bir tetikleyicidir ve durumu daha da kötüleştirebilir. Saç dökülmesinin yarattığı psikolojik sorunlar, sosyal ilişkiler üzerinde de etkili olabilmektedir.Özellikle kadınlardaki saç dökülmesinin psikolojik etkileri erkeklerden çok daha fazla olabilmektedir.

Haberin Devamı

En iyi çözüm nedir?

Saç dökülmesinin son derece yaygın olmasına rağmen, erken yaşta yaşandığında önlem almak için tedavi desteği alınması gerekir. Bunun için alanında uzman bir dermatologdan ilaç tedavisi desteği alınmalıdır.

Saç nakli kalıcı bir sonuç veren en iyi çözümdür. DHI (Direct HairImplantation) saç ekimi tekniği, maksimum hasta konforu, iz bırakmayan vedoğal görünümlü sonuçlar elde etmek için prosedürün her aşamasında en üst yaklaşımı benimseyen, test edilmiş ve standartlaştırılmış bir yöntemdir.

Direkt Saç Ekimi

Doğrudan Saç Ekimi (DHI), sağladığı doğal sonuçlar ile ileri teknolojili ve hassas saç ekimi tekniği olarak kabul edilir. DHI ekstraksiyonu, hastanın cildini kesmeyi gerektirmediği için mikro-FUE olarak adlandırılabilir ve sadece 1 mm veya daha küçük çaplı punçlar, verici alandan kılları tek tek almak için kullanılır. Kesik yok, dikiş yok, tespit edilebilir yara izi yok ve oldukça rahat bir işlemdir.

Haberin Devamı

Greftler, DHI sertifikalı uzmanın, her bir saçın yoğunluğunu, açısını, derinliğini ve yönünü hassas bir şekilde kontrol etmesini sağlayan özel bir aletle implante edilir ve bu da size tamamen doğal bir sonuç verir. Tüm prosedür, her zaman bir DHI sertifikalı uzman tarafından baştan sona tutarlılık ve yüksek kalite sağlamak için yapılır.Üç ay içinde saç büyümesinde bir iyileşme göreceksiniz, tam sonuçları 9-12 ay içinde görülüyor.

Saç dökülmeleri için başarılı bir tedaviye sahip olan erkekler, duygusal benlik saygısındaki iyileşme, benlik saygısında artma ve tedaviden dolayı kendilerini daha çekici hissetme gibi avantajlar kazanabilir.

Haberin Devamı